Pretraži u novostima

Popust na knjige uz VI. međunarodni kongres logoterapije

- Kategorija : Novosti

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost pripremila je poseban tjedni popust uz VI. međunarodni kongres logoterapije koji je održan 15. i 16. svibnja 2021. 

Uz ovogodišnju središnju temu kongresa Vrijednosti kao put prema smislu na vrhu popisa knjiga na popustu je novo izdanje knjige Viktora E. Franka, Liječnik i duša. Popust vrijedi u knjižarama Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Mariji Bistrici, Zadru i Splitu), kao i u web knjižari www.ks.hr/akcija, od 15. 5. 2021. do 22. 5. 2021.

Knjige na popustu:

Liječnik i duša, Viktor. E. Frankl

Cijena: 90 kn (umjesto 100 kn)

Liječnik i duša jedno je od najvažnijih djela Viktora E. Frankla. U njoj su najcjelovitije obrađene glavne teze Franklove logoterapije i egzistencijske analize, osnovni antropološki pojmovi, tumačenja temeljnih pokretačkih snaga čovjeka, koje ga, prema Franklu, nužno vode i usmjeravaju prema vrijednostima, odnosno smislu. On tvrdi da je smisao moguće naći uvijek i do „posljednjeg daška života“.

Knjiga predstavlja III. hrvatsko, dopunjeno izdanje u kojem prvi put u jednom svesku nalazimo i središnji tekst „Deset teza o osobi“ u kojima Frankl sažima sliku čovjeka u najkoncentriranijoj formi.

Medicina u Bibliji, Luciano Sterpellone

Cijena: 56 kn (umjesto 80 kn)

Koja je uloga i mjesto tzv. biblijske medicine kojoj ta sveta knjiga pridaje veliku važnost – odgovorit će dobrim dijelom i knjiga talijanskoga liječnika. U njoj se autor dotiče svakodnevnoga života židovskoga naroda, dotiče se higijenskih navika, običaja i praksa, no, kako tvrdi autor, medicinski su opisi mnogo češći no što se to na prvi pogled može misliti jer su vrlo često stavljeni u drugi plan s obzirom na osnovnu priču.

“Iako sam se zauzimao za nužnu znanstvenu i povijesnu nepogrešivost, nastojao sam da tekst bude uvijek jasan i lako shvatljiv“, navodi autor u uvodu.

Teološko-bioetičko vrjednovanje transhumanističke antropologije, Odilon-Gbènoukpo Singbo

Cijena: 135 kn (umjesto 150 kn)

Ova knjiga plod je sustavnih znanstvenih istraživanja dr. sc. Odilona-Gbenoukpa Singboa, beninskog svećenika na službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Riječ je o prvom sustavnom znanstvenom istraživanju transhumanizma općenito, i transhumanističke antropologije posebno na polju teologije u grani moralne teologije na hrvatskome govornom području. No, daleko se više nameće svojim sadržajem, kritičkim analizama, raščlambama, porukama i zaključcima u kojima autor pokazuje veličinu svojih intelektualnih i znanstvenih talenata oplemenjenih i usavršenih nadnaravnim darovima vjere, nade i ljubavi.

Šutnja – molitva – dokolica, Ivica Raguž

Cijena: 35 kn (umjesto 50 kn)

Tema šutnje zapostavljena je u teologiji i duhovnosti, u dušobrižništvu i u svakodnevnome životu. Stoga knjiga Ivice Raguža Šutnja – dokolica – molitva, posebice sada kada se pojavljuje, dolazi kao naručena. U tijeku godišnjih odmora moći će biti sjajno duhovno i teološko štivo za upoznavanje šutnje, molitve i dokolice kroz prizmu teološke meditacije.

Ni kršćani nisu imuni na duh vremena u kojem je govorenje postalo nepodnošljivo, a i u samoj Crkvi prenaglašen je govor u odnosu na šutnju. „Stoga nam je nakana da ovim promišljanjima potaknemo kršćane da ponovno otkriju vrjednotu šutnje. Usudili bismo se reći da kršćanska vjera stoji i pada sa šutnjom. O šutnji ovisi sav navještaj i djelovanje u Crkvi, svaki govor, svaka teologija i duhovnost“, piše autor uvodeći u svoje teološke meditacije o šutnji.

Rječnik etiketa, Josip Sanko Rabar

Cijena: 84 kn (umjesto 120 kn)

Autor se već duži niz godina bavi „etiketama“, dotično onim pojmom koji označava negativni i neargumentirani sud, o čemu piše u Kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“. „Najveća je predrasuda kad misliš da nemaš predrasuda. Najmanje predrasuda imaju oni koji znaju da imaju predrasuda, računaju s tim i čitavogaživota nastoje da, upoznavajući druge ljude, smanje svoje predrasude na minimum. Nažalost, to nije sasvim moguće pa nas povijest uči da su predrasude imali svi, čak i najmudriji filozofi, i najlucidniji kritičari društva. Paradoksalno, manje predrasuda od njih imaju samo oni sveti, naivni, čista srca, koji baš i nisu mnogo 'informirani', pa samim tim imaju i manje predrasuda, dakle, oni dobrodušni i sveti, koji čovjeku pristupaju bez preduvjerenja, jer su ionako sve odbacili od sebe. No, ovo nije priča o tome kako predrasude unaprijed izbjeći, nego kako ih naučiti i upoznati, te, post festum, smanjiti“, piše autor u uvodu.

Tanka crta, Mladen Machiendo

Cijena: 63 kn (umjesto 90 kn)

Riječ je o knjizi meditativnih dnevničkih zapisa pjesnika, esejista, kritičara, antologičara i prevoditelja Mladena Machieda u kojoj on na bremenit i snažan način progovara o odnosu koji se rađa iz ljubavi, patnje i tišine. Pjesnik Machiedo nam poput Jaspersa svojim duboko smislenim meditativnim ulomcima i razmišljanjima nastoji pomoći u stjecanju novih uvida u vlastitu i tuđu egzistenciju bez ikakvih iluzija. U središte svojih svakodnevnih razmišljanja stavlja čovjeka i njegovu upućenost na bližnjega i na Boga.

Salvifici doloris. Spasonosno trpljenje (D-70), Ivan Pavao II.

Cijena: 18,90 kn (umjesto 27 kn)

Apostolsko pismo biskupima, svećenicima, redovničkim zajednicama i svim vjernicima katoličke Crkve o kršćanskom smislu ljudskog trpljenja.

Iako patnja u subjektivnoj dimenziji kao osobno događanje koje je zatvoreno u neponovljivu unutarnju ljudsku stvarnost - izgleda neizreciva i nesaopćiva, istodobno ona u svojoj objektivnoj stvarnosti više nego išta traži da se s njom postupa, da se o njoj razmišlja i da se shvaća kao izrazit problem; da se zato oko nje postavljaju temeljna pitanja te da se traže odgovori. Kao što se vidi, nije riječ samo da se patnja opiše. 

Popust vrijedi u knjižarama Kršćanske sadašnjosti (u Zagrebu, Osijeku, Karlovcu, Mariji Bistrici, Zadru i Splitu), kao i u web knjižari www.ks.hr/akcija, od 15. 5. 2021. do 22. 5. 2021.

Podjeli sadržaj