Pretraži u novostima

Predstavljanje knjige 'Konventualni franjevci u Hrvata'

- Kategorija : Novosti

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca i Kršćanska sadašnjost organiziraju predstavljanje knjige Konventualni franjevci u Hrvata autora fra Ljudevita Antona Maračića u utorak 5. listopada u 19.30 sati u dvorani Svetog Franje u samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu.

Pozdravnu riječ uputit će i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti, dr. Stjepan Brebrić, a nakon pozdravnih riječi o knjizi će govoriti dr. Ivan Armada (Leksikografski zavod Miroslava Krleže), dr. Lovorka Čoralić (Hrvatski povijesni institut) i autor knjige.

Program će voditi urednica vjerskog programa na Hrvatskom katoličkom radiju, Tanja Maleš. U glazbenim dijelu nastupit će na harfi Mirta Lončarević.

O knjizi

Središnja tema knjige Konventualni franjevci u Hrvata. Arhivski prinosi i pabirci su povijest i poslanje franjevaca konventualaca u hrvatskim krajevima.

U prvom dijelu knjige tri su rada o nebeskim zaštitnicima današnje Hrvatske provincije franjevaca konventualaca i dva o prekretnicama u povijesti Franjevačkoga reda i konventualaca u hrvatskim krajevima. Šest radova u drugom dijelu knjige posvećeno je zanimljivim temama iz povijesti franjevaca konventualaca u hrvatskim krajevima.

Treći dio knjige autor je posvetio svekolikoj kulturnoj baštini svoje redovničke zajednice. Nudeći ovu knjigu povijesno-franjevačkih priloga, želja autora je iz zaborava spasiti barem neke događaje i brojne ličnosti koji su opečatili osamstoljetnu prošlost franjevačke nazočnosti na našim prostorima.

Podjeli sadržaj