Pretraži u novostima

Predstavljen zbornik u čast prof. mr. art. Miroslava Martinjaka

- Kategorija : Novosti

U utorak 4. svibnja održano je predstavljanje zbornika Canite et psallite u čast prof. mr. art. Miroslava Martinjaka, u prigodi njegovoga 70. rođendana, u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu. Zbornik su predstavili recenzenti prof. dr. sc. Tonči Matulić i mr. art. Eva Kirchmayer Bilić te urednica prof. dr. sc. Katarina Koprek.

Prisutnima se također obratio direktor i glavni urednik Kršćanske sadašnjost dr. Stjepan Brebrić, rekavši između ostaloga i sljedeće: »Zahvaljujemo na tome velikome daru čovječnosti, prijateljstva i kršćanskoga bratstva, jer to je zasigurno u temelju svih darova kojima nas proteklih desetljeća maestro Martinjak dariva kroz svoje znanstveno i umjetničko stvaralaštvo u našoj akademskoj, crkvenoj i kulturnoj sredini.«

Ime maestra Miroslava Martinjaka u današnjim je krugovima crkvenih glazbenika dobro poznato i sinonim je za skladatelja čije se skladbe vrlo rado i često pjevaju. Prof. Martinjak je svojim vrsnim glazbenim djelima, brigom za očuvanje gregorijanskoga pjevanja, njegovanjem hrvatske crkvene glazbene baštine i jedinstvenim glazbenim stvaralaštvom obogatio i unaprijedio kršćansku kulturu i liturgijsko pjevanje u hrvatskom narodu.

Više o samom zborniku možete vidjeti ovdje.

Podjeli sadržaj