Pretraži u novostima

Preminuo mons. Valentin Pozaić, zagrebački pomoćni biskup u miru

- Kategorija : Novosti

Mons. Valentin Pozaić, hrvatski svećenik, zagrebački pomoćni biskup u miru, teolog i filozof, preminuo je u ponedjeljak, 15. svibnja 2023., u 50. godini svoje svećeničke službe, u 78. godini života.

Uz vrlo brojne aktivnosti u vjerskoj zajednici, mons. Pozaić objavio je više znanstvenih članaka u stručnim časopisima i knjiga u području moralne teologije. Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je pomoćnim biskupom nadbiskupa zagrebačkog 2. veljače 2005. godine, a u zagrebačkoj katedrali zaređen je za biskupa na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka 2005. godine. Svoj život u mirovini vodio je također u Zagrebu, ali i dalje nastojeći nazočiti i sudjelovati u pastoralnom radu, posebice u pojedinim prigodama i slavljima.

Pogrebni obredi vršit će se u petak, 19. svibnja 2023. u 12:30 sati na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju, a predvodit će ih zagrebački nadbiskup i predsjednik HBK, mons. Dražen Kutleša.

Misu zadušnicu u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28, u 14:30 sati, vodit će zagrebački nadbiskup u miru, kardinal Josip Bozanić.

Podjeli sadržaj