Pretraži u novostima

Prijeđimo prijeko: predstavljanje knjige

- Kategorija : Novosti

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige "Prijeđimo prijeko" autora Benita Giorgette, koje će se održati u Crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, 5. lipnja 2023. godine, s početkom u 19:45 sati, odmah nakon večernje svete mise. Ova značajna događaj organiziraju Kršćanska sadašnjost i Samostan Majke Božje Lurdske, a cilj je predstaviti čitateljima ovu izuzetnu knjigu.

"Prijeđimo prijeko" je iznimno snažan dijalog između autora svećenika Benita Giorgette, kojeg karakterizira duboka vjera i predanost, i Luigija Bonaventure, čovjeka koji je prošao kroz tamu i iz nje izronio kao pokajnik i suradnik pravde. Ove stranice obuhvaćaju priče koje ponekad izazivaju suze, tugu i ogorčenje, ali istovremeno pružaju iskru nade da se može preobraziti čak i najmračnija prošlost.

Autorovi uvodi u razgovor i uvodna poglavlja knjige zasigurno će dotaknuti svakog čitatelja. Iako se obrađuju teške teme koje uključuju smrt, osvetu i patnju, knjiga sugerira da čak i usred tih okrutnih stvarnosti postoji prilika za novi početak i preobrazbu. Uz ovu knjigu, Benito Giorgetta želi ukazati na važnost borbe protiv nasilja i potrebu za ozdravljenjem onih koji su sudjelovali u nasilju i zlostavljanju.

Nije lako ostati ravnodušan dok čitate o tragedijama, gubicima, nasilju, zlostavljanju i patnji. Međutim, upravo kroz te rane i ožiljke svjedočimo snazi ljudskog duha i njegovoj sposobnosti da pronađe nadu i preobrazi bol u iskru novog života.

Na predstavljanju knjige će govoriti Dario Bumbar, urednik u Kršćanskoj sadašnjosti, fra Stipo Kljajić, profesor biblijskih znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, te sam autor Benito Giorgetta. Očekuje se da će ovi govornici pružiti dublji uvid u teme knjige i njezinu važnost u suvremenom društvu.

Podjeli sadržaj