Pretraži u novostima

Put do svetosti - akcija

- Kategorija : Novosti

Korizma je milosno vrijeme koje prethodi i oraspoložuje za slavlje Uskrsa. Vrijeme je to duhovne obnove, slušanja Božje riječi i obraćenja, pomirenja s Bogom i braćom i sestrama, vrijeme molitve, posta i dobrih djela.

U vremenu korizme svoja srca i pameti upućujemo prema Bogu i produbljujemo svoj odnos s njim. Čitanje, osobito duhovno čitanje, bitan je sastavni dio tog puta na kojem učimo više o vlastitoj vjeri i nastojimo pronaći novi žar.

Korizma je vrijeme za duhovnu knjigu. Stoga smo za Vas pripremili poseban izbor izdanja na temu molitve, duhovnosti i rasta u svetosti. Neka nas dobre knjige nadahnjuju i pomažu nam na korizmenom putu, ne samo ove korizme, nego i mnogo dulje.

Iz akcije izdvajamo:

Susret sa živim Bogom Tomislava Ivančića želi potaknuti pojedinca na razmišljanje o vlastitim temeljima vjere (ili o razlozima za njezin nedostatak) na način da ona postane životno iskustvo. Knjiga na vrlo prodoran način spaja elemente katekizma, molitvenika i duhovne literature, a u potpunosti je osobno usmjerena. Cijena s 10 % popusta je 7,20 €.

Sveti Franjo Saleški u knjizi Filotea. Uvod u pobožni život nastoji pokazati put do svetosti prije svega onima koji žive u svijetu, u obiteljima, u jurnjavi poslova i života i zato misle da im je svetost nedostupna. Ali svetac piše: "I kad bih se nalazio usred ljudske vreve, opet bih mogao biti sam sa svojim Bogom." Cijena s 20 % popusta je 6,40 €.

Poznati njemački benediktinac Anselm Grün, pisac brojnih uspješnica prevedenih i na hrvatski jezik, u knjizi Daruj svoje srce pozabavio se temom ljubavi i to tako da je razmišljao na temelju pjesničkih izričaja. Na početku svakog poglavlja, odnosno teme, donesen je kratki pjesnički tekst nakon čega slijedi autorovo promišljanje. Cijena s 30 % popusta je 7,70 €.

Knjiga Bog ili ništa - Razgovor o vjeri vrlo bliskog suradnika pape Franje, istinska je uspješnica koja je već prevedena na dvadesetak svjetskih jezika. U ekskluzivnom razgovoru kojega je Kardinal dao priznatome stručnjaku za vatikanske i crkvene prilike Nicolasu Diatu, on vrlo angažirano i duboko duhovno dotiče teme o suvremenoj Crkvi, o papama, Rimu, o suvremenom svijetu, Africi, Zapadu, moralu, istini i zlu, a u svemu tome uvijek je riječ o Bogu. Cijena s popustom od 40 % je 18 €.

Ove i brojne druge naslove na prigodnom korizmenom popustu pronađite ovdje.

Podjeli sadržaj