Pretraži u novostima

Top 5 kršćanskih knjiga koje su obilježile travanj

- Kategorija : Novosti

Protekli mjesec bio je posebno obilježen knjigama i čitanjem. Uz projekt Knjiga i svuda i Noć knjige ljubitelji dobroga štiva posjećivali su knjižare i njihova mrežna izdanja u potrazi za zanimljivim naslovom, a s obzirom na akcije, izbor je bio povelik.

U knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti ponajviše su se tražila sljedeća izdanja:

Nova hit knjiga dvojice papa, Samo jedna Crkva, s pravom je izazvala veliku pozornost javnosti. Zajednička knjiga pape Franje i pape u miru Benedikta XVI. donosi njihove usporedne glasove o ključnim temama Crkve i učiteljstva. Kroz pet dijelova na koje je knjiga podijeljena usporednim odlomcima pratimo misli jednog i drugog pape o istim temama među kojima su, primjerice, crkva i obitelj, molitva, vjera, istina i pravednost, milosrđe i ljubav. Možemo reći da je zajednički nazivnik tekstova sabranih u ovoj knjizi različitost stilova dvojice papa, ali isto učiteljstvo, jedna novost u kontinuitetu.

Među najtraženijim naslovima i u travnju je bila knjiga koja govori o svetcu godine, svetom Josipu. Sveti Josip – biblijske misli o njemu zbirka je misli koja čitatelja vodi k promišljanju o osobi i poslanju Marijina zaručnika, Josipa pravednoga. Gotovo svaki redak ove knjige duboko je biblijski i razotkriva nam nazaretskog radnika kao dobrog, poštenog i svetog čovjeka, supruga, muža. Listajući ju, kao da ulazimo u šutljiv razgovor Svete obitelji – kako bismo i mi naučili ljubiti dar Božji.

Pri vrhu liste najčitanijih našao se još jedan noviji naslov, posebno prigodan i aktualan u ovim neizvjesnim vremenima, u kojima mnogi tragaju za smislom života. Riječ je o novom izdanju knjige Viktora E. Frankla, Liječnik i duša. U njoj su najcjelovitije obrađene glavne teze Franklove logoterapije i egzistencijske analize, osnovni antropološki pojmovi, tumačenja temeljnih pokretačkih snaga čovjeka, koje ga, prema Franklu, nužno vode i usmjeravaju prema vrijednostima, odnosno smislu.

S obzirom na vrijeme primanja sakramenata prve svete pričesti i potvrde, povećana je potražnja za prigodnim naslovima koji su u KS-ovim knjižarama ujedno na akciji do kraja svibnja. Knjiga mladog švicarskog teologa Stephana Sigga, Frcanje iskri, bila je posebno tražena. S podnaslovom Sedam vatrenih tema za tvoj život, uz vrlo konkretne i praktične upute i pouke, u knjizi će mladi naći pregršt vrlo korisnih savjeta kako posvijestiti svoju krizmu, kako razumjeti svoje mjesto u Crkvi i društvu i kako razvijati darove Duha.

U top 5 najtraženijih knjiga u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i ovoga se puta našla jedna knjiga Tomislava Ivančića – Za bolji svijet – koja podsjeća na golema bogatstva kršćanske vjere i na čudesne mogućnosti preobražaja svijeta. Kako je sam autor istaknuo u predogovru, ona nije traktat o blagoslivljanju, nego poticaj na otkopavanje blaga koje leži u našim dušama – i upravo to blago čitatelji u njoj već godinama pronalaze. Osim toga, knjiga je sada dostupna i u eIzdanju.

Sve spomenute knjige mogu se pronaći u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i u web knjižari www.ks.hr.

Podjeli sadržaj