Pretraži u novostima

DOŠAŠĆE U KS-u: Tragovima iščekivanja

- Kategorija : Novosti

Vjernici diljem svijeta prošle su nedjelje zapalili treću svijeću Došašća, najvećeg blagdanskog iščekivanja na zemlji. Tjedan su obilježila birana izdanja za osnaživanje i bodrenje vjerničkog, ali i općenito ljudskog duha u doba Došašća.

U novom tjednu pripremili smo novi niz naslova, tematski vrlo raznovrsnih, kojima vjernici i čitatelji mogu obogatiti vlastite i dane svojih bližnjih u blagdansko doba. Odd popularno-znanstvenih ili pak čisto stručnih tekstova, ovdje su i laganija vedra štiva, kao i duhovne „bodrilice“ i osvrti na neka vjerska pitanja.

Iščekivanje blagdana Božića se nastavlja, a među čak 30-ak naslova istaknimo neke posebne:

 

Biblija – knjiga nad knjigama. Nekoć i sad skupine autora odaje počast biblijskoj inherentnoj raznovrsnosti. Ovdje jedno uz drugo stoje: mitsko i povijesno, epsko i lirsko, nježno i nasilno, vjeroispovijedno i liturgijsko, sumnjičavo i vizionarsko. Nama danas sve to nije baš uvijek otprve jasno. Kulturalni odmak suviše je velik. Stoga nas međunarodno priznati stručnjaci sa svojim iscrpnim prilozima i informacijama uvode u taj svijet Biblije i njezina okoliša.
Knjiga je snižena za 40 %.

 

Praktični vodič za svjetske religije Hugha P. Kempa, snižen za 40 %, čitatelju pokušava približiti svjetske religije, njihova zajednička i razlikovna obilježja. To ne znači da se odričemo svojih baštinjenih vjerovanja i uvjerenja niti da odustajemo od rasprava o temeljnim stvarima. Plodni razgovori proizlaze iz dobro upućenih umova, potaknutih srcima koja drugima žele sve najbolje“, zapisao je u Uvodu autor ove jedinstvene monografije o svjetskim religijama.

 

Ako postoji knjiga koja osvjetljuje duboko etičku i političku narav evanđelja, onda je to knjiga Narkodileri me žele ubiti - Meksiko, svećenik u borbi protiv trgovine ljudima. Alejandro Solalinde svećenik je koji je, sukladno evanđelju, odlučio ne zaustaviti se na ganutosti i indignaciji kad su u pitanju izbjeglice koje putuju prema SAD-u. Na proputovanju susreću i kriminalce kartela droge koji izbjeglice iskorištavaju za unosan posao uz minimalan rizik.
Snižena za 40 %, ova knjiga savršena je za sve zainteresirane za istinite priče o svijetu kriminala, i svijetu pomirenja.

 

Zašto gotovo sigurno ima Boga. Sumnja u Dawkinsa odgovor je filozofa i teologa Keitha Warda na određene primjedbe Richarda Dawkinsa u njegovu pristupu svijetu i Bogu. Snižena za 50 %, ova će duhovita i utemeljena studija biti odličan oslonac za sve duhovno osviještene prirodoznanstvene umove.

 

Među brojnim knjigama, posebno bismo za kraj izdvojili i jedan od dva CD-a u ovotjednoj skupini sniženih izdanja. Spavaj sinko. Hrvatske božićne pjesme u izvedbi akademskoga zbora „Ivan Goran Kovačić“ oduševit će sve zaljubljenike u nematerijalnu hrvatsku baštinu, osobito glazbenog područja. Drugi kompaktni disk – Spavaj Sinko – zaključuje »hrvatski božićni kanon«, ali ujedno otvara prostor krajevnim melodijama, narodnim običajnim pjesmama i uspavankama.

 

Ova i druga izdanja potražite po sniženim cijenama do 21. prosinca na Akcijama.

Podjeli sadržaj