Pretraži u novostima

U svjetlu Rođenja

- Kategorija : Novosti

Božićnim blagdanima, uključujući Došašće koje im prethodi, započinje nova liturgijska godina. Svaki je novi početak prilika svakomu čovjeku, kršćaninu, za novi pristup i nadogradnje u sljedećem razdoblju. Tijekom Došašća pripremamo se za Kristov dolazak, u radosti, iščekivanju, izgradnji duha i refleksiji o prošlosti i budućnosti naših života kao vjernika i pripadnika Crkve, zajednice na koju se oslanjamo i koja je i nas potrebita. Stoga je vrijeme blagdanskoga mira i zajedništva vrijeme promišljanja, osjećanja, ali i učenja te nadogradnje spoznaja koje učvršćuju našu vjeru i svakodnevne životne izazove.

U duhu izgradnje vjere, Kršćanska sadašnjost pripremila je poseban paket naslova, velikih i monumentalnih izdanja u čast Dolasku, Crkvi i povijesti kršćanstva.

Sniženja traju od 21. do 31. prosinca, pojedina izdanja snižena su do 60 %, a mogu se pronaći u svim našim knjižarama i na mrežnim stranicama.

 

Posebno izdvojeni naslovi i teme su sljedeće:

 

Velika ilustrirana Biblija s dodatnim objašnjenjima djelo je u kojem su tekstovi Staroga i Novoga zavjeta, od Postanka do Otkrivenja, ovdje ponovno ispričana i objašnjena na zanimljiv i vizualno dojmljiv način. Biblija nije samo vjerska knjiga, već ima i veliku moralnu, povijesnu, kulturnu i literarnu važnost. Sa svojim iznimnim sadržajem ona je ujedno i neprocjenjiva riznica motiva, poezije i tekstova, kojima je uvelike utjecala na razvoj europske i svjetske književnosti.

 

Atlas biblijske povijesti autora Paula Lawrencea bogata je riznica za sve one koji se zanimaju za povijest, zemljopis i arheologiju biblijskih područja. Temeljeći se na najnovijim otkrićima povjesničarâ i arheologâ – i pomno ilustriran detaljnim zemljovidima, fotografijama i rekonstrukcijama – Atlas prati slijed glavnih događaja Starog i Novog zavjeta. Posebni dodatci u knjizi posvećeni su temama kao što su biblijski narodi i jezici, klima i poljoprivreda Kanaana, susjedi Izraela i Jude, ratovanje i utvrde, ili putovanje u rimskom svijetu.

 

Praktični biblijski leksikon Antona Grabner-Haidera ne pretpostavlja teološki izobraženog čitatelja, nego hoće biti od pomoći svakomu zainteresiranom za Bibliju. Iako je pisan stručno, nije pisan samo za stručnjake. Leksikon se ne zadovoljava samo s prikazom biblijskog misaonog i predodžbenog svijeta, nego hoće izravno pridonijeti građenju mosta koji bi svijet vjere trebao povezivati s današnjim misaonim svijetom i životom.

 

Duhovni spisi svetog Ljudevita Marije Grigniona Montfortskog – duhovnost sv. Ljudevita Grigniona Montfortskog dugo je prisutna u našoj Crkvi, a veže se uz prvi prijevod Rasprave o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici nadbiskupa Josipa Stadlera još 1894. godine. Od tada se ponavljaju različiti prijevodi te knjige, no prevedeni su i drugi spisi sv. Ljudevita na kojima su se, među ostalima, nadahnjivali o. Ante Antić, ali i blagopokojni papa Ivan Pavao II. koji je od toga sveca preuzeo i svoje papinsko geslo "Totus tuus" - "Sav tvoj".

 

Tekstovi u zbirci Čovjek zarobljen ohološću i oslobođen milosrđem autora Tončija Matulića prigodno su pisani i objavljivani u obliku kolumni u Kršćanskoj obiteljskoj reviji "Kana" u razdoblju od siječnja 2011. do prosinca 2018. godine, dakle, punih osam godina, i tematski je podijeljena na četiri dijela koja obrađuju tematiku grijeha i izlječenja.

 

Sve knjige na akciji mogu se pronaći na poveznici.

 

Podjeli sadržaj