Pretraži u novostima

Web akcija u Kršćanskoj sadašnjosti uz VI. hrvatski socijalni tjedan

- Kategorija : Novosti

VI. hrvatski socijalni tjedan s temom „Demografija, iseljavanje, migracije” u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije održava se u petak i subotu 22. i 23. listopada u sjedištu HBK u Zagrebu. Tom je prigodom Kršćanska sadašnjost u svojoj web knjižari organizirala popust na niz naslova tematski vezanih uz VI. hrvatski socijalni tjedan. Knjige se mogu pronaći po 20 – 30 % nižim cijenama, a među njima su niz djela prof. dr. sc. Stjepana Balobana, pape Franje, kao i naslovi poput Teologija pred izazovima: Identitet – Migracije – SveučilišteO novim stvarima u suvremenoj Hrvatskoj, Hrvatska na putu europskih integracija te nekoliko dokumenata poput enciklike Laudato si pape Franje, Erga migrantes caritas Christi, Kristova ljubav prema seliocima (D-140) Papinskoga vijeća za pastoral selilaca i putnika itd. Sve snižene naslove pogledajte ovdje. Akcija u web knjižari Kršćanske sadašnjosti traje od 22. do 25. listopada.

Podsjetimo, socijalni tjedni jedni su od najvažnijih tradicija u Katoličkoj Crkvi 20. st., koja je počela 1904. u Lyonu te ih je u Francuskoj do danas održano 90. U Hrvatskoj su prije II. svjetskog rata održana četiri socijalna tjedna – 1932., 1937., 1938. i 1940. a u njihovom je održavanju veliku ulogu imao bl. Alojzije Stepinac. Od četvrtoga do petoga socijalnog tjedna zatim je prošla 71 godina.

Tradicija se obnavlja V. socijalnim tjednom 2011. s kojega je objavljen i zbornik Kultura rada u Hrvatskoj. Peti hrvatski socijalni tjedan, Zagreb, 21. – 23. listopada 2011. Pripreme za VI. hrvatski socijalni tjedan počele su sredinom 2019. i trebao se održati godine 2020., no odgođen je zbog epidemioloških razloga.

Više o programu ovogodišnjeg VI. hrvatskog socijalnog tjedna pogledajte ovdje.

Podjeli sadržaj