Communio, međunarodni katolički časopis - br. 112 (2011.)

Autori:

11,95 €
s PDV-om
Težina: 0.25 kg
Rasprodano

Novi, treći ovogodišnji broj Međunarodnoga katoličkoga časopisa Communio, posvećen je trima važnim temama: Kristovom ponovnom dolasku, demokraciji i odnosu islama i Europe.



Peter Henrici bavi se pitanjem Kristova ponovnog dolaska u kojem naglasak stavlja na filozofska promišljanja o vremenu parusije, Helmut Hoping piše članak naslovljen: Kada se okonča sva igra maski i nepravde ili O Božjem sudu ljudima, a Ivica Raguž piše o kraju svijeta, Antikristu i milenarizmu. U člancima posvećenima demokraciji, Remi Barague pita se u svome članku: Može li čovjek opstati u demokraciji, Slaven Ravlić piše o demokraciji danas, odnosno o nekim tendencijama u svijetu i u Hrvatskoj, Nenad Malović analizira temelje demokracije u misli Erica Voegelina, a Jean Mesnard piše o odnosu demokracije, humanizma i duhovnosti.



U tekstovima koji se bave odnosom islama i Europe Felix Körner piše o islamu u današnjem svijetu, o njegovoj povijesti, pojmovima i perspektivama, Hans Schelkshorn svoj je tekst naslovio: Europa i arapska pobuna, Joachim Valentin piše tekst koji nosi naslov: Riječ u svijetu – Kršćanske i islamske varijacije jedne teme, Adel Theodor Khoury piše o odnosu Isusa Krista i Kur?ana, a kardinal Christoph Schönborn pita se je li islam u Europi strano tijelo ili korijen, odnosno što za Europu znači kršćanstvo.



U novome broju Communia doneseno je i više ogleda u kojima Ružica Pšihistal piše o Tinu Ujeviću i svetom Moničinom sinu, odnosno o augustinskome tragu u Ujevićevim ispovijestima, Marina Vicelja-Matijašić svoj ogled naslovljuje: Ikonografija Kristova uzašašća u umjetnosti zapadnoga kršćanstva, a Michael Seewald i Bertram Stubenrauch pitaju se je li  sloboda pomodna riječ u teologiji.



Ovaj broj Communia Kršćanska sadašnjost poklanja svojim pretplatnicima i ujedno im najavljuje da će od sljedeće godine, zbog obilja tema i zanimanja čitatelja, umjesto dva, izlaziti tri broja toga poznatoga i priznatog teološkog časopisa.

1006112
1847-6465
Kršćanska sadašnjost
Godina 37 (2011.) br. 112, Zagreb
Meki
2012.
17 x 24 cm
Časopisi