Atlas biblijske povijesti

Autori:

Paul Lawrence
180,00 kn
s PDV-om

Atlas biblijske povijesti bogata je riznica za sve one koji se zanimaju za povijest, zemljopis i arheologiju biblijskih područja.

Temeljeći se na najnovijim otkrićima povjesničarâ i arheologâ – i pomno ilustriran detaljnim zemljovidima, fotografijama i rekonstrukcijama – Atlas prati slijed glavnih događaja Starog i Novog zavjeta.

Rabeći pripovjedački pristup, Atlas pokriva cijelu Bibliju, od Abrahamova putovanja prema Kanaanu do apostola Pavla i utemeljenja prvih Crkava. Posebni dodatci u knjizi posvećeni su temama kao što su biblijski narodi i jezici, klima i poljoprivreda Kanaana, susjedi Izraela i Jude, ratovanje i utvrde, ili putovanje u rimskom svijetu.

Atlas sadržava 97 posebno naručenih zemljovida, koji čitateljima pomažu shvatiti biblijsko pripovijedanje te produbiti razumijevanje zemljopisa i krajolika. Također donosi i 7 panoramskih rekonstrukcija, 17 tlocrta i više od 150 fotografija, te niz prikaza bitaka, ilustracija i kronoloških tablica. Atlas biblijske povijesti, koji je plod pomnog istraživanja i pisanja biblijskog stručnjaka, potpomognutoga trima stručnim savjetnicima, daje neprocjenjiv i zadivljujući pregled koji oživljuje povijest Biblije.* Pripovjedačko istraživanje biblijske povijesti od Abrahama do svetog Pavla

* Crteži prema najnovijim otkrićima povjesničarâ i arheologâ

* Ilustriran sa 97 novih zemljovida, 7 panoramskih rekonstrukcija, 17 tlocrta i s više od 150 fotografija

* Posebni tematski dodatci, kao što su narodi i jezici u Bibliji

* Uključuje kronološke tablice, rječnik, bibliografiju, opće kazalo, kazalo zemljopisnih naziva te kazalo biblijskih navoda


9102610
978-953-11-0710-5
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Tvrdi
2012.
23,5 x 30,6 cm, 188
Izvan nizova