Majka milosrđa

Jedan mjesec s Marijom

40,00 kn
s PDV-om

Ovo je vrlo primjerena molitveno-meditativna knjižica za Jubilej milosrđa koji je započeo 8. prosinca 2015. godine, no može se čitati i izvan tih okvira.

Knjižica je strukturirana tako da je za svaki dan u mjesecu izabran jedan biblijski tekst, zatim kraće razmatranje ili komentar te molitveni obrazac.

U kraćim komentarima i molitvenim obrascima donose se tekstovi poznatih kršćanskih (ne samo katoličkih) teologa i svetaca, bilo iz prošlosti bilo suvremenih,  kao što su Irenej, Efrem Sirski, Grgur Niški, Ljudevit Motfortski, Augustin, Bernard iz Clairvauxa, ali i Raniero Cantalamessa, Dietrich Bonhoeffer, Gianfranco Ravasi i drugi.

Osim njih, u knjizi se nalaze i tekstovi drugih Crkava poput himna Etiopske crkve, grčke ili vizigotske molitve i primjeri drugih kršćanskih zajednica.

Knjižica je, dakle, strukturirana ekumenski pa se može upotrijebiti i u takve nakane, a osobito će dobro moći poslužiti u mjesecima listopadu i svibnju koji su posvećeni Mariji. Tekstovi se mogu čitati i moliti osobno i zajednički.

9103010
978-953-11-0937-6
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2015.
63
12,5 x 20 cm; 63 str.
Izvan nizova
Duhovnost, Molitva