Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, listopad 2016.

-- --


Novi broj Kršćanske obiteljske revija Kana za mjesec listopad kao i obično donosi cijeli niz angažiranih i korisnih tekstova za svakoga člana obitelji i kršćanske zajednice. Oni koje zanima društvena stvarnost osobito će se posvetiti kolumnama Josipa Grpca , Tončija Matulića, Tončija Tadića i Stanka Uršića.

Grbac piše o tome kako se u hrvatskome medijskom i javnom prostoru svemu što ima izraz katoličkog i kršćanskog, pa bilo to i samo slobodno izražavanje stava, odmah pripiše klerikalizam, a onda se odmah pojmovi proširuju na razne institucije sve do države.

O odnosu Božjega milosrđa i drami podijeljenog društva piše Tonči Matulić pri čemu on, među ostalim tvrdi: „Na žalost, hrvatska država i hrvatsko društvo nisu posegnuli za legalnim i legitimni sredstvima i radnjama koji bi osigurali temeljitije razdruživanje s bivšim diktatorskim režimom te koji bi sustavno omogućili pojedincima da se na osobnom planu suoče s vlastitom bolnom i tragičnom prošlošću podržavanja takvoga režima koje je za posljedicu imalo grube povrede ljudskoga dostojanstva i zatiranje temeljnih i neotuđivih ljudskih prava i sloboda ne samo pojedinaca i njihovih cijelih obitelji nego goleme većine hrvatskoga naroda“.

Tonči Tadić pak, pišući o izborima i njihovim posljedicama, tvrdi: „Povod za izbore bilo je HDZ-ovo odbijanje prihvaćanja nalaza Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa koje je upozorilo neodrživost političke korupcije najviše razine: poslovne sprege Karamarkove supruge kao savjetnika za odnose s javnošću Jozi Petroviću, Sanaderovu prijatelju, nekadašnjem članu uprave INA-e, a sada pomagaču mađarskog MOL-a u sporu protiv hrvatske države. U svakoj drugoj državi bilo bi to ravno veleizdaji, no u nas je to doživljeno kao nepotrebno sramoćenje HDZ-a“. Uspijeva onaj tko ne odbacuje svoje ljude, mogućnosti i potencijale, tvrdi Stanko Uršić u svome tekstu u kojem uspoređuje smeće s poganstvom.

U tekstovima koji se izravno bave Crkvom i crkvenim životom među ostalima ističu se oni fra Bone Zvonimira Šagija koji piše o čovjeku koji se nalazi s jedne strane u odnosu prema Bogu, a s druge strane u odnosu prema konkretnom društvu.

Milan Šimunović nastavlja svoj feljton o obiteljskoj problematici, Stjepan Baloban osvrće se na nedavni posjet carigradskog patrijarha Bartolomeja Hrvatskoj i konstatira da je taj posjet ostavio sumnju.

Darko Teper nastavlja pak pisati o biblijskim naglascima u ovome Jubileju milosrđa, a Darko Gašparović razmatra duhovnu ostavštinu Benedikta XVI.

U Kani se, naravno, nalaze još putopisi, izvješća iz kulture, razgovori, prinosi o liturgijskome kalendaru i svecima, odgojni sadržaji kao i prilozi o uređenju kuće, hortikulturi, a ne nedostaje niti priča za djecu, križaljka i slični prilozi za razonodu.

Na 68 stranica u boji Kana je najbolje štivo za svakoga člana kršćanske obitelji.

 • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
 • ISBN: / ISSN: 0353-2828
 • Kataloški broj: 1004513
 • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
 • Godina izdanja: 2016.
 • Uvez: Klamano
 • Područje: Časopisi
 • Biblioteka: Kana
 • Izdanje: I. izdanje, zagreb

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.