Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, siječanj 2017.

-- --


„Mržnja prema onima koji drukčije vjeruju privlači tisuće mladih ljudi. Oni koji bi to mogli spriječiti, radije se nadmeću oko prevlasti – to su iste one velesile koje se diče slobodom vjeroispovijesti. No, jesmo li tu slobodu toliko sakralizirali da se u njezino ime smije i ubijati“, pita se Josip Grbac u novome broje kršćanske obiteljske revije Kana za siječanj ove godine. Aktualan, poticajan i zanimljiv članak riječkoga moralnog teologa, dugogodišnjega Kanina kolumnista, naslovljen je „Nasilje u ime Božje“, a u njemu se on pita jesu li životinje vrednije od ljudi, razmatra pitanje odnosa religije i nasilja te slobode vjeroispovijesti i dotiče se pitanja života kao eksperimenta.

Na tom je tragu i Stjepan Baloban koji se u svojoj kolumni bavi pitanjem uobličenim u naslovi „Kamo su zalutale sloboda i savjest?“

O bioetičkim problematikama i ovaj put piše Tonči Matulić u tekstu naslovljenom „Dijete s trojim roditeljima“. On se dotiče više gorućih tema i dilema, a o spomenutom pitanju proučava slučaj jordanskoga bračnog para koji je želio dobiti zdravo dijete koji se obratio liječniku Johnu Zhangu u New Yorku koji im je ponudio tri mogućnosti i kako se i njihova vjera u tom pitanju morala uvažiti. O kakvim se etičkim dvojbama i zavrzlamama radi, čitajte u vrlo korisnom i zanimljivom članku.

I u ovome broju Kane temeljito i vrlo opširno izvješćuje se o Drugoj sinodi Zagrebačke Crkve o čemu je doneseno i skraćeno izlaganje dr. Branka Murića s Teološkog četvrtka posvećenog istoj problematici.

Ivana Ćepulić donosi putopis s poznatoga hodočasničkog odredišta prema Santiagu de Composteli, dok o istini i političkim vođama u svjetlu novijih događaja oko Trumpova preuzimanja predsjedničke dužnosti u SAD-u piše Vladimir Pavlinić.

I Tonči Tadić s kršćanskoga motrišta bavi se eminentnom političkom temom posvećujući je dugome putu do mira u Siriji. „Ili mi ili oni?“ poznata je maksima jednog, sada već bivšeg hrvatskog političara i čelnika, ali i zgodno iskonstruiran naslov rubrike „Vrijeme i riječ“ koju već dugo piše bibličar Darko Tepert. O tome kako Biblija gleda na podjele, čitajte upravo u njegovu članku.

Poduži razgovor Kana je vodila s dr. Ivicom Pažinom, predstojnikom Nacionalnog katehetskog ureda HBK, a u povodu 25 godina katoličkoga vjeronauka u školi.

Ovaj broj donosi drugi nastavak tog razgovora. Vjerojatno će mnoge zanimati kako to „smeće putuje“, o čemu piše stručnjak za ekologiju dr. Stanko Uršić.

U Kani, kao i uvijek, obilje dobrog štiva za svakoga člana kršćanske obitelji.


 • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
 • ISBN: / ISSN: 0353-2828
 • Kataloški broj: 1004516
 • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
 • Godina izdanja: 2017.
 • Uvez: Klamano
 • Područje: Časopisi
 • Biblioteka: Kana
 • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

drugi kupci su kupili i ovo

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
 • Kupujte naslove iz naše ponude
 • Primajte obavijesti o novim naslovima
 • Kreirajte svoju listu želja
 • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.