Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2013.

-- --

Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2013.

  Novi, travanjski broj Kane, kao što se i očekivalo, u većem je dijelu posvećen novome papi Franji.
  Naime, Kana za ožujak već je bila otisnuta kada je izabran novi Papa pa su, s ove distance od mjesec dana, u ovome broju komentari o novome poglavaru Katoličke crkve lišeni one prve euforije.
  Tako je Josip Grbac svoj tekst naslovio „Papa Franjo: Izazov u novom ruhu“ ističući neke sada vidljive naznake njegova pontifikata kao što su opcija za siromašne, desakralizaciju moći i interakciju čovjeka i svega stvorenja kao uočljive naznake smjera.
  „Jednostavnost, dobrota, nova nada“, naslov je kolumne Stjepana Balobana u kojem on, među ostalim konstatira kako se iznenađenje pretvorilo u oduševljenje, ali i to kako ovaj papa neće mirovati.I
  Tonči Matulić svoju je redovitu kolumnu posvetio izboru novoga Pape, a učinio je to i Darko Gašparović osim čijih su kolumni samom izboru, porukama i naglascima u ovome broju Kane rezervirane dodatne stranice.
  Milan Šimunović nastavlja svoj feljton o prenošenju vjere danas naslovivši ga „Govor vjere – sve osjetljivije pitanje“.
  Vladimir Pavlinić prisjetio se jednog članka o Crkvi u 2000. koji je, sada davne 1970. objavila Kana iz pera Domenica Agassoa. Koliko su proročki bili ti uvidi, zaista je impresivno čitati.
  O odnosu Hrvatske i EU nastavlja pisati Hrvoje Špehar, a ovaj put se posvetio stvarnoj (ne)moći Europskoga parlamenta. Svojim britkim stilom i primjedbama o djelovanju hrvatske Vlade nastavlja pisati Tonči Tadić, a o krizama u obitelji piše Marina Babić.
  U Rječniku etiketa – kolumni Josipa Sanka Rabara - ovaj put možemo čitati o nazivu 'jezuit', a Kana i u ovom broju donosi prikaze i primjere kršćanskoga života i djelovanja s raznih strana svijeta. Tako se, među ostalim, upoznajemo s katolicima u ruskoj katoličkoj župi Taganrog u kojoj djeluju hrvatske Karmelićaneke Božanskoga Srca Isusova.
  Frano Šanjek u četvrtome nastavku svojega feljtona piše o Jurju Slovincu, donesen je zapis iz Murtera, a predstavljena je izložba u Modernoj galeriju u Zagrebu 'Kristova muka i otkupljenje' s izborom ponajboljih hrvatskih i svjetskih slikara.
  O tome da i žene piju upoznaje nas Marijana Jakovljević, a kritičkim upitom o kvaliteti TV programa Rafael Rimić aktualizira odnos kršćana, posebice roditelja, prema medijima.
  Osim navedenog, tu su još brojne teme o odgoju, hortikulturi i arhitekturi, ali ima i zabave i još obilje korisnog štiva za svakoga člana kršćanske obitelji. Kana – mjesečnik koji ne smijete propustiti!

  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
  • ISBN: 0
  • Kataloški broj: 1004475
  • Format: 20,8 x 27,5 cm
  • Godina izdanja: 2013.
  • Uvez: Meki
  • Područje: Časopisi
  • Biblioteka: Kana
  • Izdanje: Zagreb, br. 4/2013

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.