Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2020.

-- --

Kana, kršćanska obiteljska revija, travanj 2020.

   

  “Bože, gdje si?” zapitali smo se u jeku nedaća koje su posljednjih nekoliko tjedana zatekle Hrvatsku, ali i svijet. U članku naslovljenom tim pitanjem u Kani ističe se konkretan odgovor za svakog od nas: “Bog se ne skriva. Bog je ovdje. Bog je sada. Bog je za svakoga od nas.”

   “Što može biti aktualnije od govora o pandemiji koronavirusa?” napominje kolumnist Josip Grbac u pod naslovom Koronavirus, obitelj i obrazovanje, propitujući i neke pozitivnosti koje izviru iz “mora problema”.

  “Vjerojatno nikada nisu roditelji toliko intenzivno bili uključeni u obrazovanje vlastite djece. Sada s njima sjede za stolom, pomažu im i bore se s informatičkim sustavima”, piše među ostalim Grbac.

  Kolumna Stjepana Balobana obuhvatila je pak pitanje hrvatskoga zdravstva za vrijeme borbe s koronavirusom, uz naglašeno poštovanje i divljenje prema liječnicima i medicinskom osoblju, ali i jedno pitanje koje se tiče vjernika:

  “Hoće li ovi upozoravajući događaji potaknuti današnjega čovjeka na promjenu njegova odnosa prema Bogu u svakodnevnom životu? Ono što sigurno možemo mi osobno učiniti jest pokušati mijenjati stil vlastita života stavljajući u njegovo središte Boga te sestru i brata čovjeka pokraj nas, dakle bližnjega svojega”, navodi Baloban.

  Slaže se s time i Ivica Huljev koji pod naslovom Jona u utrobi koronavirusa navodi: “Nešto će se svakako morati mijenjati, a upravo je to duh korizme u kojemu je pandemija ‘propovijedala’ i uvela svijet u ozračje monaške duhovnosti da se u samoći otkriva dubinu života. Kad zaraza mine i životna se rijeka vrati u svoje korito, ulica će svjedočiti jesu li nam osnaženi korijeni duše.”

  Razmjere epidemije autori Kane sagledali su iz različitih perspektiva, pa tako Tado Jurić piše o traumama iseljenika i psihološkom, ekonomskom i socijalnom udaru pandemije, dok u rubrici Obiteljski savjetnik psihologinja Lana Batinić piše o obiteljskoj reorganizaciji svakodnevice s obzirom na izolaciju i psihičkom nošenju s promjenama. “Vrijeme je da budni budemo, a ne zloslutni”, piše pak Branko Murić.

  U ovom uskrsnom vremenu autori Kane nisu zanemarili ni duhovne teme, pa se tako čitatelj može nadahnuti tekstom patera Bone Zvonimira Šagija ili pak V. Martinca, s. Veronike Mile Popić, Nikole Kuzmičića, Darka Teperta i drugih.

  Upečatljiv je i razgovor s o. Anselmom Grünom, njemačkim benediktincem i vrlo plodonosnim piscem koji je za Kanu govorio o traganju za Bogom, vlastitim životnim pokre


  • Nakladnik: Kršćanska sadašnjost d.o.o.
  • ISBN: ISBN: / ISSN: 0353-2
  • Kataloški broj: 1004552
  • Format: 20,8 x 27,5; 68 str.
  • Godina izdanja: 2020.
  • Uvez: Klamano
  • Područje: Poučno i zabavno štivo, Časopisi
  • Biblioteka: Kana
  • Izdanje: I. izdanje, Zagreb

  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.