Astrologija - kršćanski

Autori:

Gerhard Voss
13,00 €
s PDV-om
Težina: 0.21 kg

Riječ je o uspješnici koja je na njemačkom jeziku tiskana u čak pet izdanja, a donosi smjernice za kršćanski odgovorno ophođenje s astrologijom.

Za takvim smjernicama potražnja je i u nas, kao i u svijetu, velika, a autor je jedini katolički teolog koji se toj temi posvetio tako da, načelno, potvrđuje astrologiju, ali joj jasno naznačuje i granice. K tome on astrologiju promatra u sklopu ranocrkvene i srednjovjekovne astralno-simboličke predaje Zapada smještajući je u veći kontekst kozmičke dimenzije kršćanske poruke spasenja, što se u Crkvama na Zapadu dugo nije uočavalo.

Zanimljivo i znakovito: papa emeritus Benedikt XVI u svojoj knjizi Duh liturgije napisao je: „Jasno je da je kršćanima, polazeći od ovih kozmičkih slika, na nečuven način postajalo vidljivo Kristovo značenje koje obuhvaća svijet, a time im je postajala shvatljiva i veličina nade opisana u vjeri. Čini mi se jasnim da i mi moramo ponovno zadobiti taj kozmički pogled ako kršćanstvo hoćemo ponovno shvatiti i živjeti u svoj njegovoj širini“.

Knjiga sažima povijest i sustav astrologije te otkriva šanse astrološke mudrosti za život vjere. Ovdje se kršćanski odgovorna astrologija jasno razgraničuje od praznovjerne prognostike i ezoterijskih strujanja.

Autor je benediktinac iz bavarske opatije Niederaltaich.

9190610
978-953-11-0849-2
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2014.
11 x 18 cm; 201 str.
Teologija