Biblija u prozi - eKnjiga

Mojsijevo petoknjižje, prednji proroci i kasna Biblija

Autori:

Nikola Hohnjec
45,00 kn
s PDV-om

Kako preuzimati i kako koristiti eKnjige Kršćanske sadašnjosti pogledajte OVDJE

Ova knjiga obuhvaća po svojem sadržaju i obliku gotovo cijelu starozavjetnu Bibliju. Usmjerena je na biblijsku prapovijest, početke zemlje i čovječanstva što se najviše čitalo i izlagalo. U njoj se uvažava teologija u prenošenju, svjedočanstvu, jednostavno - u naraciji o događajima, velikanima i posebno o Božjem vodstvu. Ne otkriva samo rast nego i mukotrpno probijanje.

Priručnik se dijeli na Mojsijevo petoknjižje kao privilegirani dio Staroga zavjeta. Zatim slijede povijesne knjige koje se ipak sabiru u skupinu prednjih proroka i druge skupine koje radije nazivaju kasnom Biblijom. Ovdje postoji teološko djelo ljetopisaca. Tu su narativni, gotovo beletristički starozavjetni spisi, i konačno, zadnji povijesni spisi makabejske obitelji, odnosno hazmonejske dinastije u praskozorje Novog zavjeta.

Knjiga Biblija u prozi nudi uvod u ponajveči dio Starog zavjeta. Djelo svojim popisima upučuje na opširniju literaturu pojedinih biblijskih cjelina. Zato može poslužiti školskoj biblijskoj naobrazbi ali i širokom vjerničkom krugu, zainteresiranom za biblijski sadržaj i kulturu.

2290640
978-953-11-1618-3
Kršćanska sadašnjost
2002.