Kana, kršćanska obiteljska revija, srpanj/kolovoz 2020.

Autori:

-- --
13,00 €
s PDV-om
Rasprodano

Ljetni dvobroj kršćanske obiteljske revije Kana donosi prgršt zanimljivih tema u već tradicionalnim rubrikama kao što su Pitanje sadašnjega trenutka, Kršćani u svijetu, Vrijeme i riječ, Ženska strana medalje, ali i povremenima poput Liječnik i duša ili pak onoj vezanoj uz obljetnice koja se ovoga puta odnosi na 5. obljetnicu enciklike pape Franje »Laudato si’«. Pandemija koronavirusa koja od nas traži da na neki način mijenjamo dosadašnji stil života, uz sve teškoće koje donosi ujedno je i poticaj da se uključimo i aktiviramo u »očuvanje zajednič­koga doma«. Upravo je na to pomalo proročki prije pet godina upozorio papa Franjo u svojoj enciklici »Laudato si’«. Enciklika o brizi za zajednički dom koja je danas itekako aktualna i oko koje se sabralo i nekoliko tekstova u novom ljetnom dvobroju kršćanske obiteljske revije Kana. Stjepan Baloban spomenute se enciklike dotaknuo u svojoj kolumni, ovoga puta pod naslovom Socijalni nauk Crkve – sredstvo odgoja i obrazovanja za bolji svijet. Autorica Slađana Lovrić tom se temom bavila u tekstu Enciklika kao poticaj na konstruktivno i promišljeno vodstvo nakon jedne od svjetskih kriza. Brige za stvoreni svijet dotiče se i autor Đurica Pardon u tekstu vrlo intrigantnoga naslova Povjerenje Bogu, svojoj zemlji i čokoladni skakavci, baveći se zapravo temom hrane u Bibliji i danas, mudrošću uzgajanja, umijećem pripremanja, pouzdanja u svoju zemlju i Boga koji plodnost daje.

U ljetnom dvobroju Kane vrlo je upečatljiv i razgovor s dr. Peterom Kreeftom (Tko je Bog: ja ili On?), kao i nekoliko tekstova koji čitatelju mogu pomoći u suočavanju s pandemijom koronavirusa. Takav je, primjerice, tekst Martine Vuk Vrijeme straha i vrijeme nade, tekst Rafaela Rimića Iza lažnih vijesti – 10 vrsta obmanjujućih vijesti, a svakako i tekst Josipa Grbca iz uvijek aktualne rubrike Pitanje sadašnjega trenutka (Pandemija: kazna Božja ili…?).

Čitajući Kanu na godišnjem odmoru ili usred gradske vreve, čitatelj će moći odabrati između tema o koronavirusu sa stajališta vjere, duhovnih i teoloških tema, putopisa (Jordan), političkih tema te, dakako, onih obiteljskih, uz još mnoštvo zanimljivih sadržaja.

1004554
0353-2828
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Klamano
2020.
20,8 x 27,5; 68 str.
Časopisi