Neka je Bog prvi

Udžbenik za katolički vjeronauk sedmoga razreda osnovne škole

66,20 kn
s PDV-om

„Neka je Bog prvi“ naslov je udžbenika za katolički vjeronauk 7. razreda osnovne škole, čiji su autori don Josip Periš, Marina Šimić i Ivana Perčić. Sastoji se od tiskanoga i elektroničkoga dijela koji omogućuju korištenje različitih strategija učenja, pamćenja i rješavanja problema, a podijeljen je u sedam tematskih cjelina. U tiskanom dijelu nalaze se godišnji ishodi učenja za sve nastavne cjeline, a u digitalnom su navedeni i odgojno-obrazovna očekivanja međupredmetnih tema. 

„Udžbenik sadržajno korespondira s osobnim životnim pitanjima, odnosno iskustvima predadolescenata. Nastavkom na prethodna godišta, učenici Josip i Dora, kroz motivacijski razgovor ili otvaranje problemske situacije, uvode učenike u teme i potiču zanimanje za određeni sadržaj, vlastito promišljanje i angažman. Svaka tema/podtema ima obrazovni i aktualizacijski sadržaj koji je blizak životnim situacijama učenika sedmog razreda“, navode autori udžbenika. Udžbenik je obogaćen umjetničkim likovnim reprodukcijama i suvremenim fotografijama koje omogućuju plodan dijalog s promatračem te potiču na daljnji stvaralački proces. 

Elektronički dio ovoga udžbenika obiluje interaktivnim zadatcima (kvizovima, nadopunama biblijskih i drugih tekstova, osmosmjerkama, rebusima, slagalicama, križaljkama…), glazbenim i videozapisima te brojnim dodatnim materijalima. 

9130800
978-953-11-1321-2
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2020.
19,5 x 26 cm; 128 str.