Usrećiti Boga

7,96 €
s PDV-om
Težina: 0.32 kg

Otac Augustyn Pelanowski poziva nas na putovanje prema sreći koja je jača čak i od patnje.

Potiče nas da se svakodnevno opredjeljujemo za Boga i odričemo se Sotone. Pruža nam sigurnost da je Bog uvijek vjeran obećanjima koja je dao svom narodu, prema tome vjeran je i obećanju o svojoj prisutnosti u našim životima!

Također, pater Augustyn nas potiče neka ne kontroliramo druge ako želimo biti dobri prema  Bogu i da volimo sebe, jer voljeti sebe to je najvažnija potreba, bez koje ne možemo biti sretni.

Iznad svega, pater nas poziva da u svom svakodnevnom zemaljskom putovanju odaberemo Isusovu Majku Mariju za suputnicu, jer: „Krist nam je dao Mariju kao anđela čuvara u svakom trenutku našeg života“.

Pater Marko: Otkrij u ovoj knjizi more milosti za sebe

Pred nama je jedna od ponajboljih knjiga p. Augustina Pelanowskog. Neobično nadahnuto, prožeto Božjom riječju, potvrđeno mnogim primjerima, pisac proniče u najvažnija otajstva ljudskog postojanja i probleme koji muče čovjeka oduvijek i zauvijek, dok je u tijelu i svijetu.

Ova nas knjiga želi do srži protresti i ispuniti novom nadom i snagom na proputovanju prema vječnosti, objašnjavajući u Božjem svjetlu stvarnosti kojima smo okruženi i kojima svakodnevno dišemo. Autor u svemu otkriva mističnu, skrivenu stranu s porukom ljubljenog Oca. Želi nam razjasniti bit, put i puninu sreće i sretnosti za kojom bolno čeznemo.

Vrhunskim razmatranjima približava nam smisao života i smisao križa.

Tko traži dubinu, onaj koji nije zadovoljan s površnim, koga privlači Isus na jedan osobit način, koji vapi za sjedinjujućim suživotom s onim koji je sam Život – taj će u knjizi otkriti more milosti za sebe. Vječno traganje i tako suvremene teme, koje su osobito aktualne u ovim vremenima tjeskoba i unutarnjih, duhovnih previranja kako svijeta tako i svakog pojedinog čovjeka. Augustin je takav čovjek, on je sve ovo što piše sam prošao, iskusio, pobijedio, stoga ga s pravom nazivamo učiteljem. Prošavši te pustinje, otkrio je oaze u njima. Sada se s tim otkrivenim oazama duha dijeli s nama: ja sam mu svakako prezahvalan za to. Dopusti da i tebi Gospodin progovori preko ovih tekstova, da uistinu spoznaš tko si i čiji si, čija trebaš biti da bi bila sretna.

Fr. Marko Glogović, OSPPE, Predgovor hrvatskom izdanju

9630815
978-953-7929-83-1
Figulus
Tvrdi
2020.
14 x 21 cm; 136 str.