Žetva rubina

Autori:

Tessa Afshar
15,79 €
s PDV-om
Težina: 0.36 kg

Sara, obrazovana i nadarena rođakinja proroka Nehemije, neočekivano postaje glavna pisarica perzijske kraljice, jedina žena na tako visoku položaju u Perzijskome Carstvu. No prati je mučna prošlost: majka joj je umrla još kad je bila djevojčica, a otac se poslije toga povukao u sebe i udaljio od nje. Te teške okolnosti Saru su dovele do zaključka da nikomu nije stalo do nje i da vrijedi samo onoliko koliko je sposobna i uspješna. Stoga radi do iznemoglosti pokušavajući se dokazati i sebi i drugima te zavrijediti očevu ljubav. Nakon što je razotkrila urotu i spasila kraljičin ugled, Sara je primila nagradu kakvoj se nikada ne bi nadala - ostala je bez posla. 

Kraljica joj je, naime, odlučila iskazati najveću čast i udati je za kraljeva rođaka, plemića Darija Pasargadu. Darije, naviknut na bogatstvo i dodvoravanje, na život u kojemu je sve uvijek po njegovu, ni u snu ne bi pomislio da će ga kraljica prisiliti na to da sklopi brak s tom pisaricom, ženom niskoga roda, koja će ga osim toga duboko poniziti, i to pred cijelim dvorom! 

Našavši se bez posla, u braku s muškarcem koji je prezire, može li Sara naći novu sigurnost i samopoštovanje i može li osvojiti srce svoga supruga, kojega potajno voli?
 

Žetva rubina nježna je, nadahnjujuća, predivna i strastvena priča... Svesrdno je preporučujem!
NetGalley 

Žetva rubina dubok je i slojevit roman u koji će čitatelji rado zaroniti uživajući u poruci o Božjoj nepokolebljivoj ljubavi i Božjemu milosrđu, ispričanoj uz pomoć napete radnje i fascinantne ljubavne priče... Uistinu sjajna knjiga!
Bookreporter.com 

9690078
Verbum
Meki
2021.
15,2 x 22,8 cm; 272 str.