Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

„Naglasak na knjigu“: Razgovor s akademikom Reinerom o novoj zbirci pjesama

„Naglasak na knjigu“: Razgovor s akademikom Reinerom o novoj zbirci pjesama

Kršćanska sadašnjost objavila je novu zbirku pjesama akademika Željka Reinera, naslova Uronjen u Tvoju svjetlost. On i pjesnici. Zbirka obuhvaća stotinjak pjesama, hommagea posvećenih nizu europskih i svjetskih pjesnikinja te pjesnika koji su ga nadahnuli da s njima kroz pjesme uđe u razgovore koji se mahom tiču Boga, ujedno središnje figure čitave ove pjesničke zbirke. Reiner u pjesmama „prigovara” i „razgovara” s pojedinim brazilskim, čileanskim, španjolskim, američkim, engleskim, hrvatskim i mnogim drugim pjesnicima: od Jimeneza, Quasimoda, Pessoe, Leonarda Cohena do S. S. Kranjčevića, L. Paljetka, I. Golub, a i mnogih drugih.

25.11.2020.

Dr. Markotić za Kanu: Treba puno ljubavi u ova teška vremena da bismo ih mogli izdržati

Dr. Markotić za Kanu: Treba puno ljubavi u ova teška vremena da bismo ih mogli izdržati

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana u izdanju Kršćanske sadašnjosti donosi niz zanimljivih tema, od duhovnosti, obiteljskih tema, kulture, kršćanskoga života do rubrike „Razgovor“ koju je ovoga puta svojim odgovorima ispunila dr. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, epidemiologinja i aktivna članica Nacionalnog stožera civilne zaštite.

24.11.2020.

Preminuo o. Bono Zvonimir Šagi

Preminuo o. Bono Zvonimir Šagi

Hrvatski redovnik kapucin o. Bono Zvonimir Šagi preminuo je 16. studenoga 2020. u Varaždinskoj općoj bolnici. Kao uzrok smrti navodi se plućna embolija, vjerojatna komplikacija zaraze koronavirusom, s kojom se o. Bono, s drugom subraćom redovnicima u varaždinskom kapucinskome samostanu, suočio prije dvadesetak dana. O. Bono ispočetka se hrabro nosio sa zarazom, vjerujući da će pobijediti opaki virus, govoreći da ima blage simptome i da mu u vrijeme inkubacije virusa najteže pada izolacija od subraće, prijatelja i župljana. Trpeći svoje boli, tješio je sve oko sebe pozivajući na strpljivost i nadu u ovim teškim vremenima virusne pandemije. Njegovo bolestima načeto i iscrpljeno tijelo otpustilo je dušu o. Bone za povratak k izvoru života, Bogu Trojedinome.

17.11.2020.

U spomen na prof. dr. sc. Aldu Starića: Još jednom o ljubavi

U spomen na prof. dr. sc. Aldu Starića: Još jednom o ljubavi

Proteklo je 11 godina od smrti mons. dr. sc. Alda Starića (1942. – 2009.), svećenika, teologa, prevoditelja, spisatelja i urednika u Kršćanskoj sadašnjosti. Svojom osobom i radom, teološkim promišljanjem i kršćanskom širinom, prof. Starić ostavio je neizbrisiv trag u povijesti Kršćanske sadašnjosti.

17.11.2020.

Dr. Stjepan Brebrić gostovao u 'Argumentima' HKR-a

Dr. Stjepan Brebrić gostovao u 'Argumentima' HKR-a

Da je katoličko izdavaštvo usmjereno na izdavanje različitih naslova i knjiga, ne samo liturgijskih obrednika, Biblije ili crkvenih dokumenata – bilo je riječi u emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkoga radija u četvrtak 12. studenoga urednika i voditelja Ivana Taševa, u kojoj su se tražili odgovori na pitanja: Je li se povećao interes za duhovnu knjigu u vremenu korona-krize? Za koje naslove u katoličkim izdavačkim kućama postoji najveći interes? Postoji li suradnja među katoličkim izdavačima i na koji će način poboljšati? U emisiji je gostovao glavni urednik i direktor Kršćanske sadašnjosti dr. Stjepan Brebrić, urednica u „Salesiani“ dr. Nada Babić i fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa.

13.11.2020.

Preporuka novih KS-ovih naslova – po 20 % nižim cijenama!

Preporuka novih KS-ovih naslova – po 20 % nižim cijenama!

Kršćanska sadašnjost ove je godine do sada objavila pedesetak novih naslova, a od 10. do 15. studenoga u sklopu projekta Knjiga svima i svuda ti se naslovi mogu kupiti po 20 % nižim cijenama. Za sve ljubitelje kršćanskoga štiva koji traže put do dobre knjige i u danima kada je Interliber odgođen, izdvajamo nekoliko naslova kao toplu preporuku, a koji se osim u našim knjižarama mogu pronaći u web knjižari www.ks.hr (uz besplatnu poštarinu za kupnju iznad 100 kuna).

12.11.2020.
Stranica 1 od 190 (1136 članaka)

Misao dana

Tvoja je molitva posljednji izraz ljubavi prema dragome pokojniku, to je tvoja prošnja da njegova smrt, koja nije dovršena onim što si promatrao kao umiranje njegova tijela, bude uspješna. Takva molitva treba biti prožeta i zahvalnošću. (Anselm Grün, “Do ponovnog susreta u nebu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.