Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Teološki četvrtak - 30. 11. 2017.

Teološki četvrtak - 30. 11. 2017.

Srdačno Vas pozivamo na Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti koji će biti o temi BIBLIZMI KOD MARULIĆA I KRLEŽE - Religijske teme i simboli u njihovim djelima a prigodna izlaganja izreći će dr. Drago Šimundža i dr. Đurđica Garvanović-Porobija.

17.11.2017.

Susret s autorom u Zagrebu: o. Bono Zvonimir Šagi

Susret s autorom u Zagrebu: o. Bono Zvonimir Šagi

O. Bono Zvonimir Šagi, višegodišnji zauzeti urednik, tekstopisac i predsjednik skupštine Kršćanske sadašnjosti, plodan autor brojnih knjiga, bit će predstavljen na Susretu s autorom u četvrtak 23. studenoga 2017., s početkom u 19.00 sati u knjižari Kršćanske sadašnjosti na Kaptolu 29 u Zagrebu. Organizator i voditelj susreta je don Anton Šuljić.

13.11.2017.

KS na Interliberu

KS na Interliberu

Na predstojećem Interliberu, koji će se održati od 7. do 12. studenoga 2017. na Zagrebačkome velesajmu, Kršćanska sadašnjost izlagat će svoje naslove u Paviljonu Vd, na mjestu gdje već tradicionalno ima svoj štand te će posjetiteljima omogućiti velike popuste, čak do 70%.

3.11.2017.

Osvrt na Teološki četvrtak - Što nam je donio / odnio Luther?

Osvrt na Teološki četvrtak - Što nam je donio / odnio Luther?

Prvi Teološki četvrtak u ovoj radnoj godini bio je posvećen 500. obljetnici Lutherove reformacije, a tema o kojoj je govorilo troje teologa imala je naziv „Što nam je donio / odnio Luther“. Govoreći o važnosti Lutherove osobe, teološke misli, duhovnosti i crkvenosti prof. dr. Peter Kuzmič, rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku, osobito je istaknuo njegovu sadašnju percepciju kako kod protestanata tako i kod rimokatolika. U tome je smislu vrlo pohvalno govorio o sadašnjem kao i o prijašnjima papama, dok je za samog Luthera rekao kako je bio izrazito pobožan čovjek koji nije krenuo u reformaciju već je, kao katolički redovnik augustinac, htio reformu svoje Crkve.

3.11.2017.

Naša knjiga „Otajstvo Trojedinog Boga u slikovnome izričaju“ dobila državnu nagradu za znanost

Naša knjiga „Otajstvo Trojedinog Boga u slikovnome izričaju“ dobila državnu nagradu za znanost

Kako je priopćio Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak, 27. listopada 2017. godine, izv. prof. dr. sc. Marija Pehar, nastavnica na Katedri dogmatske teologije, dobitnica je Državne nagrade za znanost za 2016. godinu za svoju knjigu „Otajstvo Trojedinog Boga u slikovnome izričaju“ u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

30.10.2017.

Potražite knjige Kršćanske sadašnjosti na Tjednu kršćanske knjige u Osijeku

Potražite knjige Kršćanske sadašnjosti na Tjednu kršćanske knjige u Osijeku

Kršćanska sadašnjost sudjeluje na Tjednu kršćanske knjige u čijoj ponudi potražite više od 100 aktualnih i zanimljivih naslova.

25.10.2017.
Stranica 1 od 147 (879 članaka)

Misao dana

Tišina u svagdanjem životu nužan je uvjet da bi se živjelo zajedno s drugima. Bez sposobnosti da šuti, čovjek nije sposoban čuti one koji ga okružuju, voljeti ih i razumjeti. Djelotvorna ljubav, dobrotvorje (caritas) rađa se iz tišine. Proizlazi iz tihog srca, koje je spremno slušati, čuti i prihvatiti. Tišina je uvjet razmjene s drugima i nužna je da bismo shvatili sami sebe. Bez tišine nema opuštenosti, vedrine ni unutarnjeg života. Tišina je prijateljstvo i ljubav, unutarnji sklad i smirenost. Tišina i smirenost kucaju istim srcem. (Robert Sarah, "Snaga tišine", KS 2017.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.