Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Stephan Sigg u Kani: Ne moramo biti »supervjernici«, važno je da smo zaokupljeni vjerom

Stephan Sigg u Kani: Ne moramo biti »supervjernici«, važno je da smo zaokupljeni vjerom

Švicarski autor knjiga za mlade, teolog Stephan Sigg, svojim je djelima osvojio golemu publiku. Za novi broj kršćanske obiteljske revije Kana otkrio je kako svojim jednostavnim i pristupačnim stilom koji mladi razumiju osvaja njihovu pozornost i potiče ih na rast u vjeri.

18.9.2020.

Predstavljena knjiga fra Bernardina Škunce, Svetost kao pjesma

Predstavljena knjiga fra Bernardina Škunce, Svetost kao pjesma

Nova knjiga fra Bernardina Škunce, Svetost kao pjesma. Čudesan životni put sluge Božjega fra Ivana Perana, predstavljena je 12. rujna na franjevačkom otočiću Košljunu kod Punta na Krku u prigodi 100. obljetnice rođenja i 17. obljetnica smrti sluge Božjega fra Ivana Perana. Knjiga je objavljena u suizdanju Kršćanske sadašnjosti i Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri – Zadar, a riječ je o životopisu sluge Božjega, fra Ivana Perana.

14.9.2020.

Novi broj Kane: Bez interneta sam ‘aut’!

Novi broj Kane: Bez interneta sam ‘aut’!

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana stigao je na pragu jeseni i nepredvidivih okolnosti prijeteće pandemije. Trenutke neizvjesnosti može nadjačati kršćanska nada, a u očuvanju nade mogli bi pomoći i tekstovi rujanskoga broja Kane. Usmjerene na nove početke, pa i nerijetko spominjanu “novu normalnost”, školsku godinu i sve veću potrebu čovjeka da bude online, aktualne tekstove ovoga broja čitatelj može iščitavati u svojoj svakodnevici.

11.9.2020.

Nova knjiga o fra Ivanu Peranu: Svetost kao pjesma

Nova knjiga o fra Ivanu Peranu: Svetost kao pjesma

Kršćanska sadašnjost i Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri – Zadar objavili su knjigu fra Bernardina Škunce, Svetost kao pjesma. Čudesan životni put sluge Božjega fra Ivana Perana. Riječ je o životopisu fra Ivana Perana, objavljenom po navršavanju stote obljetnice rođenja ovoga sluge Božjega, ali i u prilici očekivanoga zaključenja Postupka na dijecezanskoj razini, prvoga i temeljnoga posla u Postupku za proglašenje blaženim i svetim, pokrenutom 2011. godine. Upravo čitajući ovu knjigu lako se može spoznati zašto bi se fra Ivan, krsnoga imena Srećko, moglo proglasiti blaženim i svetim.

8.9.2020.

Mala Gospa: Što čitati uz Gospin rođendan?

Mala Gospa: Što čitati uz Gospin rođendan?

„Blagdan Rođenja Marijina ili kako ga više volimo zvati blagdan Male Gospe koji se slavi 8. rujna pred oči nam dovodi tajnu jedinstvenosti i neponovljivosti ljudskoga života u Božjemu planu. U ovom slučaju to je neponovljivost i jedinstvenost Marijina života, njezino izabranje i Božji plan povezan upravo s njom. Ona je rođena da bude Majka Isusa koji je Krist. Stoga je Crkva u tome rođenju oduvijek prepoznavala one početke u koje se upleo sam Bog kako bi izveo svoj plan. Marijino rođenje početak je toga velebnog Božjeg djela. U njemu se slavi prapočetak ljudskoga spasenja“, piše to don Anton Šuljić u svojoj knjizi Dodijavanje Bogu, u kojoj se svojim duhovnim mislima i meditacijama osvrće na blagdane i svagdane, pa tako i Malu Gospu koju obilježavamo 8. rujna.

8.9.2020.

Posjetite Kršćansku sadašnjost na Mediteranskom festivalu knjige

Posjetite Kršćansku sadašnjost na Mediteranskom festivalu knjige

U srijedu, 2. rujna 2020., u Športskom centru Gripe u Splitu otvoren je četvrti po redu Mediteranski festival knjige (MFK) na kojem sudjeluje Kršćanska sadašnjost.

3.9.2020.
Stranica 1 od 185 (1109 članaka)

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.