Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Pogledajte digitalnu izložbu u povodu 50. obljetnice Kane!

Pogledajte digitalnu izložbu u povodu 50. obljetnice Kane!

Iza kršćanske obiteljske revije „Kana“ punih je pola stoljeća izlaženja. Pedesetogodišnji niz obilježili smo obljetničkim dvobrojem koji su svojim prilozima obogatili brojni suradnici i autori, a u tom smo povodu pripremili i svojevrsnu digitalnu izložbu. „Ulaz“ je svima slobodan, a kroz pedesetogodišnje putovanje posjetitelj se jednostavno može kretati klikom na strelicu udesno pri dnu ekrana kada otvore poveznicu.

29.6.2020.

Kršćanska literatura uz aktualnu raspravu o pobačaju: od prigovora do argumenata

Kršćanska literatura uz aktualnu raspravu o pobačaju: od prigovora do argumenata

Ovih dana rasprava o pobačaju postala je nenadano aktualna u hrvatskom javnom prostoru, potaknuta izjavom jednoga od predsjedničkih kandidata, na koju su reagirale mnoge javne osobe, izražavajući svoje protivljenje toj izjavi neočekivanom i nepristojnom gestom te potaknule dodatna pitanja.

24.6.2020.

PRIGODNO UZ SLAVLJA SVETE POTVRDE – PREPORUČAMO

PRIGODNO UZ SLAVLJA SVETE POTVRDE – PREPORUČAMO

Ove godine imate krizmanika ili krizmanicu u obitelji? Pronađite među našim naslovima idealan dar koji će im pomoći da rastu u vjeri i čuvaju uspomene na sveti trenutak susreta s euharistijskim Isusom!

16.6.2020.

Jubilarni dvobroj Kane: Obljetnica s pogledom unaprijed

Jubilarni dvobroj Kane: Obljetnica s pogledom unaprijed

„Svaka obljetnica ima svoju prošlost, sadašnjost i budućnost. Tako i obilježavanje 50. obljetnice izlaženja Kane – Kršćanske obiteljske revije. Pola stoljeća neprekinutog uređivanja i izlaženja jednoga takvog obiteljskog mjesečnika, i to u ne uvijek sklonim okolnostima, upućuje prije svega na činjenicu da je takav vjerski mjesečnik potreban Crkvi u Hrvatskoj i danas“, piše Stjepan Baloban na početku svoje kolumne, osvjetljujući tako okosnicu ovoga jubilarnog dvobroja Kane.

10.6.2020.

Bijela krivnja – knjiga o problemima manjine i krivnji većine

Bijela krivnja – knjiga o problemima manjine i krivnji većine

Trenutna situacija u SAD-u ponovno je potaknula mnoge rasprave i polemike. Dok jedni tvrde da rasno nasilje eskalira u dugom povijesnom slijedu koji se vuče još od vremena crnačkoga ropstva, drugi zastupaju stajalište da se ne radi o sustavnom policijskom rasizmu koliko o medijskoj i političkoj narativi u službi različitih interesa, koja se ovakvim događajima služi za promicanje vlastite agende. I dok se sve glasnije zahtijeva svrstavanje na neku od ovih strana, istodobno nije lako nazrijeti pravu istinu o svim tim događajima koji mogu zbunjivati kršćane, tim više što se događaji i ideje snažno politiziraju

9.6.2020.

Obavijest vjeroučiteljima – novi udžbenici

Obavijest vjeroučiteljima – novi udžbenici

U Katalogu odobrenih udžbenika za šk. god. 2020./2021. u osnovnim i srednjim školama potražite nove udžbenike za katolički vjeronauk.

9.6.2020.
Stranica 1 od 182 (1092 članaka)

Misao dana

Za većinu nas vrlo je teško provesti »beskoristan« sat s Bogom. Teško je baš zato što se u susretu s Bogom izravno suočavamo i sa svojim unutarnjim neredom. Dolazimo u izravan sukob s našim nemirom, brigama, zlovoljama, neriješenim napetostima, skrivenim mržnjama i dugotrajnim frustracijama. Naša spontana reakcija na sve to je pobjeći i ponovno nešto raditi, kako bismo si barem mogli reći da stvari nisu tako loše kako izgledaju u našoj samoći. (Henri Nouwen, „O Kristovoj poniznosti”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.