Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljen Zbornik u čast prof. Osliću

Predstavljen Zbornik u čast prof. Osliću

Zbornik radova u čast prof. dr. sc. Josipu Osliću, prigodom 65. obljetnice života, predstavljen je u utorak, 22. siječnja 2019. godine, za vrijeme održavanja Teološko-pastoralnog tjedna na zagrebačkoj Šalati.

25.1.2019.

U Rijeci predstavljena knjiga Darka Gašparovića “U duhovno zagledan”

U Rijeci predstavljena knjiga Darka Gašparovića “U duhovno zagledan”

U ponedjeljak 7. siječnja u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljena je knjiga prof. dr. sc. Darka Gašparovića “U duhovno zagledan” – Izbor kolumni objavljenih u Kršćanskoj obiteljskoj reviji “Kana” od 2007. do 2016. Izdavači djela su Riječka nadbiskupija i Kršćanska sadašnjost d.o.o., a knjigu su predstavili: urednik don Anton Šuljić, recenzentica prof. dr. sc. Danijela Bačić - Karković i teatrologinja Željka Turčinović.

8.1.2019.

Fra Emanuelu Hošku u spomen

Fra Emanuelu Hošku u spomen

Fra Emanuel Franjo Hoško, franjevac-svećenik, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, znanstvenik, pisac i inicijator mnogih crkveno-kulturnih događanja, blago je u Gospodinu preminu na Novu godinu, u utorak 1. siječnja u hospiciju „Marija Krucifiksa Kozulić“, u Rijeci, u 79. godini života, 63. godini redovništva i 54. godini svećeništva.

3.1.2019.

Teološki četvrtak o Božiću kao izvoru radosti

Teološki četvrtak o Božiću kao izvoru radosti

Posljednji Teološki četvrtak u ovoj godini, održan 20. prosinca, razumljivo se bavio temom Božića. Ovaj put naslovljenom: Božić ili kako do radosti. Predavači su bili prof. dr. sc. Anton Tamarut s KBF-a u Zagrebu i prof. dr. med., psihijatrica Marijana Braš. Uvodeći u temu don Antnon Šuljić istaknuo je kako je Božić blagdan radosti.

21.12.2018.

Božićna čestitka

Božićna čestitka

Čestit Božić i blagoslovljenu novu, 2019. godinu želi Vam Kršćanska sadašnjost d.o.o.

20.12.2018.

OSIJEK - O hrvatskim prijevodima Biblije i Zagrebačkoj Bibliji

OSIJEK - O hrvatskim prijevodima Biblije i Zagrebačkoj Bibliji

OSIJEK – Posljednje ovogodišnje izdanje „Susreta s autorom“ u knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku održano je 14. prosinca u povodu 50. obljetnice Zagrebačke Biblije te je don Anton Šuljić, prof., pomoćnik direktora KS-a, izlagao o hrvatskim prijevodima Biblije i Zagrebačkoj Bibliji. Zlatni je jubilej u rujnu obilježen u Zagrebu, a nakon Požege i u Osijeku. Susret je protekao u slavljeničkom ozračju jer je 1968. godina bitna za Kršćansku sadašnjost koja ove godine slavi 50 godina djelovanja.

17.12.2018.
Stranica 13 od 172 (1031 članaka)

Misao dana

U tom siromašnom i bespomoćnom djetešcu u jaslicama i kasnije u čovjeku Isusu zasja za nas Božje svjetlo. I sâm će se Isus u svojoj objavi identificirati sa svjetlom: „Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život“ (Iv 8,12). Riječi koje nam Isus govori pružaju nam orijentaciju. Rudolf Bultmann novo iskustvo našega života kroz susret s Isusom Kristom naziva „rasvjetljenje egzistencije“. Najednom shvaćamo tko smo. Tajnu svoga života ne možemo opisati riječima. No najednom nam sve postaje jasno. U dubini našeg srca postalo je svijetlo. Osjećamo da je Božje svjetlo u nama. I tamo gdje u nama sije Božje svjetlo, odlazi sva žalost i depresija nas više ne drži pod kontrolom, razrješuje se sva zbunjenost. U dubini svoga srca znamo da smo na pravom putu i da je naš život prožet i rasvijetljen Bogom sâmim. (Anselm Grün, „Velika knjiga božićnog vremena“, KS, 2016.)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.