Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Kršćanska sadašnjost na Interliberu

Kršćanska sadašnjost na Interliberu

Od 12. do 17. studenoga 2019. godine Kršćanska sadašnjost sudjelovat će na Interliberu.

11.11.2019.

Konferencija povodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael

Konferencija povodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael

Konferencija povodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael održat će se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu, u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine s početkom u 9:30 sati.

5.11.2019.

Teološki četvrtak o ženama u Bibliji i teologiji

Teološki četvrtak o ženama u Bibliji i teologiji

Prvi ovogodišnji Teološki četvrtak Kršćanske sadašnjosti održan je 31. listopada o temi „Žene u Bibliji i teologiji“, a svoja izlaganja iznijele su izv, prof. dr. sc. Marija Pehar s katedre dogmatske teologije na KBF-u u Zagrebu, prof. dr. sc. Slavica Dodig, bivša profesorica na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu i viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje te doktorandica na KBF-u mr. sc. Gordana Barudžija.

4.11.2019.

Obilježavanje 10. obljetnice smrti prof. dr. sc. Alde Starića i 50. obljetnice časopisa »Služba riječi«

Obilježavanje 10. obljetnice smrti prof. dr. sc. Alde Starića  i 50. obljetnice časopisa »Služba riječi«

U petak, 15. studenoga 2019. godine u pastoralnome centru Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa Miramarska 92 u Zagrebu s početkom u 18.30 sati održat će se spomen na 10. obljetnicu smrti prof. dr. sc. Alde Starića i ujedno će se proslaviti 50. obljetnica „Službe riječi“.

31.10.2019.

U Osijeku održan Susret s autorom - kardinal Robert Sarah

U Osijeku održan Susret s autorom - kardinal Robert Sarah

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku, u utorak 29. listopada 2019. održan je koliko zanimljiv, toliko i inspirativan „Susret s autorom“. Naime, taj susret obično je do sada bio takav da bi gostovao neki autor koji bi govorio o svojim knjigama kao i svome životu i stvaralaštvu. Ovaj put, budući da je autor poznati kardinal Robert Sarah, susret se održao s njegovim knjigama koje je izdala Kršćanska sadašnjost. Riječ je o knjigama „Bog ili ništa“, zatim o „Snaga tišine“ i posljednja, izišla prije nekoliko tjedana, „Zamalo će večer i dan je na izmaku“. Kao sugovornik o tim knjigama kardinala Saraha bio je prof. dr. sc. Davor Vuković, predavač fundamentalne teologije na KBF-u u Đakovu.

31.10.2019.

Predstavljanje knjige: Bernardin (Robert) Škunca, VJEROPOJ RIJEČI - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi

Predstavljanje knjige: Bernardin (Robert) Škunca, VJEROPOJ RIJEČI - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige fra Bernardin (Robert) Škunca, Vjeropoj Riječi - Roman esej o fra Bonaventuri Dudi u srijedu, 6. studenoga 2019. u 19,15 sati u crkvi sv. Franje, Kaptol 9.

25.10.2019.
Stranica 13 od 182 (1092 članaka)

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.