Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Bijela krivnja – knjiga o problemima manjine i krivnji većine

Bijela krivnja – knjiga o problemima manjine i krivnji većine

Trenutna situacija u SAD-u ponovno je potaknula mnoge rasprave i polemike. Dok jedni tvrde da rasno nasilje eskalira u dugom povijesnom slijedu koji se vuče još od vremena crnačkoga ropstva, drugi zastupaju stajalište da se ne radi o sustavnom policijskom rasizmu koliko o medijskoj i političkoj narativi u službi različitih interesa, koja se ovakvim događajima služi za promicanje vlastite agende. I dok se sve glasnije zahtijeva svrstavanje na neku od ovih strana, istodobno nije lako nazrijeti pravu istinu o svim tim događajima koji mogu zbunjivati kršćane, tim više što se događaji i ideje snažno politiziraju

9.6.2020.

Obavijest vjeroučiteljima – novi udžbenici

Obavijest vjeroučiteljima – novi udžbenici

U Katalogu odobrenih udžbenika za šk. god. 2020./2021. u osnovnim i srednjim školama potražite nove udžbenike za katolički vjeronauk.

9.6.2020.

Zlatni jubilej „Kane“ u programu Vatikanskog radija

Zlatni jubilej „Kane“ u programu Vatikanskog radija

U programu Vatikanskoga radija 31. je svibnja emitiran prilog o našoj kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“ koja već 50 godina promiče kršćansku misao kao jedinstvena tiskovina na hrvatskoj medijskoj sceni. Prilog je pripremio Marito Mihovil Letica, a emitiran je na Radio Mariji i Hrvatskom katoličkom radiju. Zanimljiv uvodni dio emisije, kao i sam radijski prilog, donosimo u nastavku.

2.6.2020.

Čitalačke navike Hrvata: Koliko čitamo, a koliko kupujemo knjige?

Čitalačke navike Hrvata: Koliko čitamo, a koliko kupujemo knjige?

Dragi prijatelji, još u travnju, Kršćanska sadašnjost sudjelovala je u manifestaciji Noć knjige. Njome se od 2012. godine nastoji barem na jedan dan govoriti o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Tom prigodom provedeno je istraživanje čitalačkih navika u Hrvatskoj. Koliko i što Hrvati čitaju? Evo nekoliko zanimljivih podataka.

29.5.2020.

Kana dobila priznanje, a don Anton Šuljić nagradu HDKN-a za životno djelo

Kana dobila priznanje, a don Anton Šuljić nagradu HDKN-a za životno djelo

Kršćanska obiteljska revija „Kana“ primila je priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za 50 godina svojega postojanja i širenja kršćanske misli. HDKN priznanja i nagrade dodijelilo je 22. svibnja 2020. u prigodi 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija, i to virtualno – putem izravnoga prijenosa na YouTube kanalu Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta u Zagrebu.

25.5.2020.

PRIGODNO UZ SLAVLJA PRVE PRIČESTI – PREPORUČUJEMO

PRIGODNO UZ SLAVLJA PRVE PRIČESTI – PREPORUČUJEMO

Ove godine imate prvopričesnika ili prvopričesnicu u obitelji? Pronađite među našim naslovima idealan dar koji će im pomoći da rastu u vjeri i čuvaju uspomene na sveti trenutak susreta s euharistijskim Isusom!

19.5.2020.
Stranica 2 od 183 (1094 članaka)

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.