Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II.: Nastavio nam je govoriti kroz knjige

100. obljetnica rođenja sv. Ivana Pavla II.: Nastavio nam je govoriti kroz knjige

Prije točno stotinu godina, 18. svibnja 1920. u poljskim Wadowicama rođen je Karol Józef Wojtyła, sveti papa Ivan Pavao II. “Župnik svega svijeta”, karizmatični i neumorni promicatelj pravde i istine, papa koji je osvojio srca mnogih ljudi diljem svijeta – sve je to Ivan Pavao II. kojega se danas s posebnom pobožnošću prisjećamo.

18.5.2020.

Jubilarni dvobroj Kane

Jubilarni dvobroj Kane

Dragi čitatelji, od lipnja 1970. kada je na siromašnoj medijskoj sceni zasjala Kana i kada je, kako piše urednik u uvodniku prvoga broja, „uručena vama i budućnosti“, prošlo je 50. godina. U nastojanju da obilježimo ovaj jubilej, u čast znakovitoga pedesetogodišnjeg povijesnog hoda naše revije, pripremamo za vas poseban dvobroj (svibanj – lipanj). Objavit ćemo ga iznimno početkom lipnja kako bismo ovu obljetnicu obilježili prigodnim sadržajem i s dovoljno posvećenoga prostora.

13.5.2020.

Što čitati u svibnju? Darujemo knjižicu Mama kao Marija!

Što čitati u svibnju? Darujemo knjižicu Mama kao Marija!

Poštovani prijatelji, nastavljamo našu svibanjsku akciju uz posebnu pogodnost od 12. 5. do 21. 5. 2020. poklanjamo knjižicu pape Franje Mama kao Marija uz kupnju naših izdanja i proizvoda u vrijednosti od 150,00 kn i više!

11.5.2020.

Apostol ispovjedaonice koji je čitao ljudska srca

Apostol ispovjedaonice koji je čitao ljudska srca

“Od najnježnijih godina davao je primjer svake kreposti, jer je cijelom dušom nastojao oko kršćanske savršenosti”, opisao je kotorski biskup Forlani jednom prigodom Leopolda Bogdana Mandića, hrvatskoga svetca kojega slavimo 12. svibnja. Blaženim ga je proglasio papa Pavao VI. na Trgu sv. Petra u Rimu 2. svibnja 1976., a svetim papa Ivan Pavao II. 16. listopada 1983. Neraspadnuto tijelo ovoga svetca, Hrvata iz Herceg-Novoga, inače se čuva u Padovi, a u Godini milosrđa izloženo je na štovanje u Rimu, a zatim i u travnju 2016. u Zagrebu.

11.5.2020.

Preminuo Josip Kolanović, jedan od najistaknutijih suradnika KS-a

Preminuo Josip Kolanović, jedan od najistaknutijih suradnika KS-a

7. svibnja 2020., u 83. godini života, preminuo je Josip Kolanović, jedan od najistaknutijih suradnika Kršćanske sadašnjosti u jeku neposredne koncilske obnove teologije, liturgije, pastorala i crkvenog života u nas.

8.5.2020.

Uz Majčin dan

Uz Majčin dan

Ovoga vikenda obilježavamo Majčin dan. Svako ljudsko biće rođeno je od majke. Moglo bi se reći da je majka tako sveto stvorenje da je i Bog želio imati majku! Tako je po Mariji majčinstvo posvećeno i uzdignuto na veoma visoko dostojanstvo. Uz Majčin dan uvijek zahvaljujemo svojim majkama na svemu što su učinile za nas ili ih se sjećamo s ljubavlju ako su prešle u vječnost. Sigurno ste za svoju majku pripremili neki lijepi znak pažnje i ovih ćete dana na poseban način misliti na nju.

7.5.2020.
Stranica 3 od 183 (1094 članaka)

Misao dana

Svećenikove su riječi njegovo lice. Tu se on predstavlja, ponazočuje, uzima vidljivi lik svojega poslanja i identiteta. U svijetlim očima njegovih riječi zrcali se dubina ili pak plitkost duha. [...] Svećenikove su riječi njegove ruke. Tu on dodiruje stvarnost, donosi sebe drugima i druge prihvaća. U rukama njegovih riječi vide se žuljevi rada na njivi Gospodnjoj, ali i divota strpljiva i mukotrpna sijanja i žetve, ustrajna truda na tome da riječ donese obilat plod. (Ivica Žižić, „Marginalije. Zapisi o svećeništvu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.