Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Umro Franc Bole, prijatelj KS-a

Umro Franc Bole, prijatelj KS-a

Istaknuti slovenski katolički novinar, urednik i izdavač, te bliski prijatelj i suradnik Kršćanske sadašnjosti mons. Franc Bole umro je 18. veljače u 88. godini života. Kao gimnazijalac u Pazinu upoznao je Josipa Turčinovića s kojim ga je vezivalo prijateljstvo, zajedničke ideje i suradnja dviju izdavačkih kuća. Obojica su bili vizionari na području katoličkoga izdavaštva, potpuno u službi pisane i izgovorene riječi.

24.2.2020.

Susret s Autorom u Osijeku: "O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti"

Susret s Autorom u Osijeku: "O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti"

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku u petak, 6. ožujka 2020. s početkom u 17.30 sati održat će se SUSRET S AUTOROM „O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti“. Akademik Josip Bratulić govorit će o svom prijatelju Josipu Turčinoviću, utemeljitelju KS-a, piscu i intelektualcu.

19.2.2020.

Prvi ovogodišnji Teološki četvrtak - 27. 2. 2020.

Prvi ovogodišnji Teološki četvrtak  - 27. 2. 2020.

Srdačno Vas pozivamo na prvi ovogodišnji TEOLOŠKI ČETVRTAK Kršćanske sadašnjosti koji će biti o temi: KULTURA NESLAGANJA - Ili: Jesmo li se naučili prihvaćati drugačija mišljenja?

17.2.2020.

Nova Kana: Tko je star? Zlatno doba ili starost kao socijalno pitanje

Nova Kana: Tko je star? Zlatno doba ili starost kao socijalno pitanje

U korak sa suvremenim temama, teoloških, duhovnim osvrtima te nizom već poznatih autora Kana u veljači čitatelja želi nadahnuti da prigrli svoj život u svim njegovim vremenima – svako od njih smisleno je i vrijedno.

11.2.2020.

Nova knjiga prof. Ivice Žižića „Marginalije. Zapisi o svećeništvu“

Nova knjiga prof. Ivice Žižića „Marginalije. Zapisi o svećeništvu“

U novoj knjizi eseja prof. dr. sc. Ivice Žižića Marginalije, zapisi o svećeništvu riječ je o člancima što što ih je autor objavljivao u Vjesniku Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije tijekom 2018. godine. Tematski raznolika, a u cjelini jedinstvena knjiga razvija se kroz jedanaest poglavlja: Pisati o svećeništvu; Svećenički identitet; Svećenik u javnosti; Svećenik – čovjek (od) riječi; Svećenik i mudrost stola; Svećenik u vremenu; Svećeničko prijateljstvo; Krhkost i snaga; Svećenik i žrtva; Svećenik pred smrću; Svećenik na putu. Predgovor je napisao doc. dr. sc. Boris Vulić, glavni urednik đakovačkog Vjesnika.

6.2.2020.

Predstavljen zbornik radova „Uzvjerovah, zato besjedim (2 Kor 4,13)“ u čast prof. dr. sc. Josipa Balobana

Predstavljen zbornik radova „Uzvjerovah, zato besjedim (2 Kor 4,13)“ u čast prof. dr. sc. Josipa Balobana

Zbornik radova „Uzvjerovah, zato besjedim (2 Kor 4,13)“ u čast prof. dr. sc. Josipa Balobana u povodu 70. godine života predstavljen je u četvrtak 23. siječnja u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta Zagreb u organizaciji Kršćanske sadašnjosti i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

31.1.2020.
Stranica 3 od 177 (1060 članaka)

Misao dana

Cjelokupan život Isusa Krista bio je duboko prožet šutnjom. Šutio je već kao dijete, šutio je i u svojem nazaretskom domu trideset godina! Prije svojega javnog djelovanja povlači se u pustinjsku šutnju. Također se često povlači na osamu i šuti. Šuti pred osudom žene bludnice, šuti spram svojih zemljaka i pred Pilatom. Božja šutnja dolazi najradikalnije do izražaja u Očevoj šutnji na križu. Na vrisak »Bože, Bože moj, zašto si me ostavio«, Krist ne dobiva odgovor. (Ivica Raguž, Šutnja – molitva – dokolica)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.