Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljena knjiga mons. Eterovića „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“

Predstavljena knjiga mons. Eterovića „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“

Knjiga „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“ mons. Nikole Eterovića, apostolskoga nuncija u Saveznoj Republici Njemačkoj, predstavljena je u srijedu 23. listopada u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na zagrebačkome Kaptolu. Pozdravnu riječ svim okupljenima uputio je, uime domaćina, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je ujedno napisao i predgovor knjige. O knjizi su detaljnije govorili ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, prof. dr. sc. Frane Staničić i prof. dr. sc. Josip Šalković. Na njezinu je predstavljanju prisustvovao novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua te pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, predstavnici i izaslanici visokih državnih dužnosnika, bivši i aktualni hrvatski diplomati, akademici i osobe iz društvenoga, političkoga i kulturnoga života. Predstavljanje je moderir

24.10.2019.

Znanstveni kolokvij "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Znanstveni kolokvij "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića i Kršćanska sadašnjost organizatori su znanstvenog kolokvija "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića koji se održao 19. listopada na KBF-u. Pozdravnu riječ okupljenima je uputio dekan KBF-a prof. dr. sc. Mario Cifrak koji je naglasio kako je upravo pod vodstvom prof. dr. Šagi-Bunića Katolički bogoslovni fakultet proslavio 300 godina postojanja i kontinuiteta te je rekao: “Upravo je dekan Šagi-Bunić upozorio na tu važnu i prevažnu činjenicu da je sveučilište proizašlo iz krila Crkve.”

21.10.2019.

Teološki četvrtak - 31. 10. 2019.

Teološki četvrtak  - 31. 10. 2019.

Prva u nizu tema novog ciklusa Teoloških četvrtaka Kršćanske sadašnjosti koji će se održati u četvrtak, 31. listopada 2019., posvećena je ženama u Bibliji i teologiji. Uvodna izlaganja o ovoj temi izreći će prof. dr. sc. Marija Pehar, prof. dr. sc. Slavic Dodog, mr. sc. Gordana Barudžija.

18.10.2019.

Kršćanska sadašnjost na Beogradskom sajmu knjiga

Kršćanska sadašnjost na Beogradskom sajmu knjiga

Kršćanska sadašnjost će i ove godine izlagati svoja izdanja na međunarodnome Beogradskom sajmu knjiga od 20. do 27. listopada 2019. godine.

18.10.2019.

Predstavljanje knjige: Mons. Nikola Eterović, SVETA STOLICA I HRVATSKA

Predstavljanje knjige: Mons. Nikola Eterović, SVETA STOLICA I HRVATSKA

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige mons. Nikola Eterović, SVETA STOLICA I HRVATSKA. Priznanje – Ugovori – Suradnja u srijedu, 23. listopada 2019. godine s početkom u 19,00 sati u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu.

11.10.2019.

Sluga Riječi - Znanstveni kolokvij u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. sc. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Sluga Riječi - Znanstveni kolokvij u povodu 20. obljetnice smrti  prof. dr. sc. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Organizator Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i suorganizatori Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića, Zagreb i Kršćanska sadašnjost, d. o. o., Zagreb imaju Vas čast pozvati na Znanstveni kolokvij u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. sc. Tomislava Janka Šagi-Bunića (1999. – 2019.) - SLUGA RIJEČI. Kolokvij će se održati u subotu, 19. listopada 2019. s početkom u 10 sati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Vlaška 38, Dvorana I (prizemlje).

9.10.2019.
Stranica 3 od 171 (1024 članaka)

Misao dana

Život je dragocjen. Ne za to što je jedinstven kao dijamant, nego jer je ranjiv kao malena ptica. Voljeti život znači voljeti tu njegovu ranjivost i krhkost, znači brinuti se za život, poštovati ga, kršiti mu put i njegovati ga. Život i smrt povezani su ranjivošću. I novorođeno dijete i umirući starac podsjećaju nas na dragocjenost našega života. Ne zaboravimo koliko nam je život dragocjen i ranjiv onda i upravo onda kad smo jaki, uspješni i viđeni. (Henri J. M. Nouwen, „Živjeti - ovdje i sada“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.