Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Poticajno štivo o daru zdravlja

Poticajno štivo o daru zdravlja

Mnogi od nas ovih dana intenzivnije razmišljaju o tome što je zapravo najvažnije i najvrednije u našim ljudskim životima. Pandemija korona virusa i razorni potres u Zagrebu u nevjerojatno kratkome vremenu prisilili su ljude na promjenu načina života. Velika i značajna promjena, koja na jednoj strani znači ograničenost i tjeskobu, na drugoj strani otvara neslućene mogućnosti slobode ljudskoga duha i rasta u vjeri. Kako je lijepo moći vjerovati! Ovaj opis iskustva vjere izrečen usklikom hrvatskoga teologa Antona Tamaruta, naslov je njegove nedavno objavljene knjige u izdanju Kršćanskoga kulturnog centra i Kršćanske sadašnjosti.

25.3.2020.

Kardinal Bozanić obratio se javnosti i izrazio ljudsku, kršćansku i biskupsku blizinu svima koji trpe

Kardinal Bozanić obratio se javnosti i izrazio ljudsku, kršćansku i biskupsku blizinu svima koji trpe

Nakon potresa koji je u nedjelju 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u ponedjeljak 23. ožujka uputio je vjernicima i građanima Hrvatske riječi ohrabrenja izrazivši ljudsku, kršćansku i biskupsku blizinu svima koji trpe. Na početku obraćanja vjernicima putem Hrvatskog katoličkog radija (HKR) i Hrvatske radiotelevizije (HRT), kardinal Josip Bozanić iskazao je zajedništvo i blizinu sa svima koji su ovih dana pogođeni potresom i opasnošću od zaraze koronavirusom kazavši kako smo svi pred jednim izazovom. “Izražavam ljudsku, kršćansku i biskupsku blizinu svima koji trpe. Osobito ovog trenutka mislim na srednjoškolku koja je najviše strada, molim za nju i izražavam blizinu njezinim roditeljima. Zahvaljujem Bogu da ovaj potres nije donio ljudskih žrtava. Bog nas je od toga sačuvao. Ovo je izazov i znak za sve nas, ali i poziv na solidarnost, zajedništvo i blizinu. I ja sam jedan od onih koji ovih dana nisu u svojoj kući ili stanu.

24.3.2020.

Obavijest čitateljima

Obavijest čitateljima

Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom korona virusa i u odgovornosti za zdravlje i život svih nas, a u skladu s najnovijim odredbama Nacionalnoga stožera civilne zaštite, ovime vas obavještavamo da su od četvrtka, 19. 03. 2020., knjižare Kršćanske sadašnjosti u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru i Karlovcu zatvorene do daljnjega. Kako bismo vam bili na usluzi u ovoj izvanrednoj situaciji i omogućili dostupnost naših knjiga u sigurnosti vaših domova, narudžbe i kupnje možete izvršiti putem web knjižare Kršćanske sadašnjosti, telefonom i elekronskom poštom.

20.3.2020.

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19

Odredbe biskupa Hrvatske biskupske konferencije u vezi sa sprječavanjem širenja bolesti COVID-19

Svjesni sadašnjih zahtjevnih okolnosti, a kao dionici odgovornosti za zdravlje i život vjernika i drugih građana, te u skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, mi, biskupi Hrvatske biskupske konferencije, donosimo privremene mjere koje stupaju na snagu u petak, 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

19.3.2020.

Nova Kana: Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet?

Nova Kana: Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet?

Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet jedno je od naslovnih pitanja novoga broja kršćanske obiteljske revije Kana. Pita se to u svojoj kolumni Stjepan Baloban, osvrćući se na apostolsku pobudnicu „Ljubljena Amazonija“. Baloban među ostalim komentira zašto je papa izabrao „drugi put“ te kako je u cijeloj priči pribjegao simboličkom govoru koji je izrazio u četiri sna na koje ga potiče događanje oko ove posebne sinode. Upravo se na papina četiri velika sna o „Ljubljenoj Amazoniji“ nadovezao tekst Alde Sinkovića, protkan njihovim tumačenjima, kao i tekst Krešimira Cerovca koji u fokusu ima „napade“ na papu Franju iz redova američkoga kardinala Burkea i austrijsko-kazahstanskoga nadbiskupa Schneidera.

10.3.2020.

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec imaju Vas čast i zadovoljstvo pozvati na predstavljanje knjige patera Tončija Trstenjaka, Zaljubljeni kapelan – Pripovijesti za vele i male. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020. u 19 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu.

3.3.2020.
Stranica 6 od 181 (1086 članaka)

Misao dana

Oholost i egoizam ili neuredno sebeljublje predstavljaju nutarnje stanje čovjeka koje ga čini sklonim zlu. No, budući da je ljudska osoba po samoj svojoj naravi društveno biće – a njezina je narav ranjena istočnim grijehom, čije razorne posljedice ostaju i nakon brisanja toga grijeha sakramentom krštenja – oholost se i egoizam, kao lice i naličje jednog te istog izvora sklonosti zlu, pretaču na društvenu zbilju, pretvarajući povijest čovječanstva u »bojnu pozornicu« na kojoj se od samoga početka sukobljavaju dobro i zlo, istina i laž, pravda i nepravda, ljubav i mržnja, svjetlo i tama. Tonči Matulić, “Čovjek zarobljen ohološću i oslobođen milosrđem”

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.