Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Predstavljanje dokumentarnog filma: I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Predstavljanje dokumentarnog filma: I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti

Hrvatska radiotelevizija i Kršćanska sadašnjost imaju Vas čast pozvati na predstavljanje dokumentarnog filma autorice Antonije Hrvatin Roth, "I riječ djelo postade - 50 godina Kršćanske sadašnjosti" u četvrtak, 7. studenoga 2019. u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu s početkom u 19 sati.

24.10.2019.

Susret s autorom u Osijeku - kardinal Robert Sarah

Susret s autorom u Osijeku - kardinal Robert Sarah

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku u utorak, 29. listopada 2019. s početkom u 17.30 sati održat će se SUSRET S AUTOROM na kojem ćemo govoriti o temama koje se nameću iz knjiga kardinala Roberta Saraha.

24.10.2019.

Predstavljena knjiga mons. Eterovića „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“

Predstavljena knjiga mons. Eterovića „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“

Knjiga „Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja“ mons. Nikole Eterovića, apostolskoga nuncija u Saveznoj Republici Njemačkoj, predstavljena je u srijedu 23. listopada u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta na zagrebačkome Kaptolu. Pozdravnu riječ svim okupljenima uputio je, uime domaćina, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je ujedno napisao i predgovor knjige. O knjizi su detaljnije govorili ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, prof. dr. sc. Frane Staničić i prof. dr. sc. Josip Šalković. Na njezinu je predstavljanju prisustvovao novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua te pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, predstavnici i izaslanici visokih državnih dužnosnika, bivši i aktualni hrvatski diplomati, akademici i osobe iz društvenoga, političkoga i kulturnoga života. Predstavljanje je moderir

24.10.2019.

Znanstveni kolokvij "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Znanstveni kolokvij "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića i Kršćanska sadašnjost organizatori su znanstvenog kolokvija "Sluga Riječi" u povodu 20. obljetnice smrti prof. dr. Tomislava Janka Šagi-Bunića koji se održao 19. listopada na KBF-u. Pozdravnu riječ okupljenima je uputio dekan KBF-a prof. dr. sc. Mario Cifrak koji je naglasio kako je upravo pod vodstvom prof. dr. Šagi-Bunića Katolički bogoslovni fakultet proslavio 300 godina postojanja i kontinuiteta te je rekao: “Upravo je dekan Šagi-Bunić upozorio na tu važnu i prevažnu činjenicu da je sveučilište proizašlo iz krila Crkve.”

21.10.2019.

Teološki četvrtak - 31. 10. 2019.

Teološki četvrtak  - 31. 10. 2019.

Prva u nizu tema novog ciklusa Teoloških četvrtaka Kršćanske sadašnjosti koji će se održati u četvrtak, 31. listopada 2019., posvećena je ženama u Bibliji i teologiji. Uvodna izlaganja o ovoj temi izreći će prof. dr. sc. Marija Pehar, prof. dr. sc. Slavic Dodog, mr. sc. Gordana Barudžija.

18.10.2019.

Kršćanska sadašnjost na Beogradskom sajmu knjiga

Kršćanska sadašnjost na Beogradskom sajmu knjiga

Kršćanska sadašnjost će i ove godine izlagati svoja izdanja na međunarodnome Beogradskom sajmu knjiga od 20. do 27. listopada 2019. godine.

18.10.2019.
Stranica 7 od 175 (1050 članaka)

Misao dana

Prispodobe o milosrdnom Samaritancu i o izgubljenom sinu postale su poslovične. Govor o milosrdnom Samaritancu čak je i onkraj kršćanskoga i crkvenoga područja postao naziv raznovrsnih organizacija za pružanje pomoći (dežurnih službi, radničkih saveza, međunarodnih djela za pružanje pomoći, itd.). To pokazuje da se biblijska poruka o supatnji, suosjećanju i milosrđu duboko usjekla u svijest ljudi, te da živi dalje i u sekulariziranim oblicima. (Walter Kasper, „Milosrđe“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.