Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

„Kultura neslaganja – Ili: Jesmo li se naučili prihvaćati drukčija mišljenja?“ bila je tema Teološkog četvrtka Kršćanske sadašnjosti održanog 27. veljače u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Uvodna izlaganja održali su Davor Ivo Stier, fr. Frano Prcela i prof. dr. Davor Pavuna. Na tribini se okupio nezapamćen broj zainteresiranih koji su sjedjeli po podu i predavanja pratili iz hodnika, a veliko zanimanje pokazali su i javni kao i crkveni mediji. Nakon uvoda don Antona Šuljića, voditelja Teološkoga četvrtka, u kojem je najprije kratko predstavio temu i razloge njezina izbora, a zatim i predavače, Davor Ivo Stier svoje je izlaganje započeo čitanjem odlomka iz Svetog pisma (Mt 5,43-48) u kojem Isus govori o potrebi ljubavi čak i prema neprijateljima. Istaknuvši kako je pročitano temelj rasprave o kulturi neslaganja, kulturi dijaloga, kulturi uvažavanja i kulturi civilizirane polemike koja je, kako je rekao, potrebna u društvu koje je pluralno i u kojem nema jednoumlja. I

28.2.2020.

Srijeda u knjižarama KS-a

Srijeda u knjižarama KS-a

U mjesecu ožujku ponovno pokrećemo akciju SRIJEDA U KS-u! Dođite u naše knjižare i ostvarite opći popust od 20% prigodom kupovine većine izdanja Kršćanske sadašnjosti.

25.2.2020.

Umro Franc Bole, prijatelj KS-a

Umro Franc Bole, prijatelj KS-a

Istaknuti slovenski katolički novinar, urednik i izdavač, te bliski prijatelj i suradnik Kršćanske sadašnjosti mons. Franc Bole umro je 18. veljače u 88. godini života. Kao gimnazijalac u Pazinu upoznao je Josipa Turčinovića s kojim ga je vezivalo prijateljstvo, zajedničke ideje i suradnja dviju izdavačkih kuća. Obojica su bili vizionari na području katoličkoga izdavaštva, potpuno u službi pisane i izgovorene riječi.

24.2.2020.

Susret s Autorom u Osijeku: "O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti"

Susret s Autorom u Osijeku: "O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti"

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku u petak, 6. ožujka 2020. s početkom u 17.30 sati održat će se SUSRET S AUTOROM „O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti“. Akademik Josip Bratulić govorit će o svom prijatelju Josipu Turčinoviću, utemeljitelju KS-a, piscu i intelektualcu.

19.2.2020.

Prvi ovogodišnji Teološki četvrtak - 27. 2. 2020.

Prvi ovogodišnji Teološki četvrtak  - 27. 2. 2020.

Srdačno Vas pozivamo na prvi ovogodišnji TEOLOŠKI ČETVRTAK Kršćanske sadašnjosti koji će biti o temi: KULTURA NESLAGANJA - Ili: Jesmo li se naučili prihvaćati drugačija mišljenja?

17.2.2020.

Nova Kana: Tko je star? Zlatno doba ili starost kao socijalno pitanje

Nova Kana: Tko je star? Zlatno doba ili starost kao socijalno pitanje

U korak sa suvremenim temama, teoloških, duhovnim osvrtima te nizom već poznatih autora Kana u veljači čitatelja želi nadahnuti da prigrli svoj život u svim njegovim vremenima – svako od njih smisleno je i vrijedno.

11.2.2020.
Stranica 7 od 181 (1086 članaka)

Misao dana

Oholost i egoizam ili neuredno sebeljublje predstavljaju nutarnje stanje čovjeka koje ga čini sklonim zlu. No, budući da je ljudska osoba po samoj svojoj naravi društveno biće – a njezina je narav ranjena istočnim grijehom, čije razorne posljedice ostaju i nakon brisanja toga grijeha sakramentom krštenja – oholost se i egoizam, kao lice i naličje jednog te istog izvora sklonosti zlu, pretaču na društvenu zbilju, pretvarajući povijest čovječanstva u »bojnu pozornicu« na kojoj se od samoga početka sukobljavaju dobro i zlo, istina i laž, pravda i nepravda, ljubav i mržnja, svjetlo i tama. Tonči Matulić, “Čovjek zarobljen ohološću i oslobođen milosrđem”

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.