Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novosti

Nova Kana: Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet?

Nova Kana: Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet?

Mogu li papini „snovi“ mijenjati Crkvu i svijet jedno je od naslovnih pitanja novoga broja kršćanske obiteljske revije Kana. Pita se to u svojoj kolumni Stjepan Baloban, osvrćući se na apostolsku pobudnicu „Ljubljena Amazonija“. Baloban među ostalim komentira zašto je papa izabrao „drugi put“ te kako je u cijeloj priči pribjegao simboličkom govoru koji je izrazio u četiri sna na koje ga potiče događanje oko ove posebne sinode. Upravo se na papina četiri velika sna o „Ljubljenoj Amazoniji“ nadovezao tekst Alde Sinkovića, protkan njihovim tumačenjima, kao i tekst Krešimira Cerovca koji u fokusu ima „napade“ na papu Franju iz redova američkoga kardinala Burkea i austrijsko-kazahstanskoga nadbiskupa Schneidera.

10.3.2020.

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec imaju Vas čast i zadovoljstvo pozvati na predstavljanje knjige patera Tončija Trstenjaka, Zaljubljeni kapelan – Pripovijesti za vele i male. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020. u 19 sati u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu.

3.3.2020.

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

Teološki četvrtak o kulturi neslaganja

„Kultura neslaganja – Ili: Jesmo li se naučili prihvaćati drukčija mišljenja?“ bila je tema Teološkog četvrtka Kršćanske sadašnjosti održanog 27. veljače u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Uvodna izlaganja održali su Davor Ivo Stier, fr. Frano Prcela i prof. dr. Davor Pavuna. Na tribini se okupio nezapamćen broj zainteresiranih koji su sjedjeli po podu i predavanja pratili iz hodnika, a veliko zanimanje pokazali su i javni kao i crkveni mediji. Nakon uvoda don Antona Šuljića, voditelja Teološkoga četvrtka, u kojem je najprije kratko predstavio temu i razloge njezina izbora, a zatim i predavače, Davor Ivo Stier svoje je izlaganje započeo čitanjem odlomka iz Svetog pisma (Mt 5,43-48) u kojem Isus govori o potrebi ljubavi čak i prema neprijateljima. Istaknuvši kako je pročitano temelj rasprave o kulturi neslaganja, kulturi dijaloga, kulturi uvažavanja i kulturi civilizirane polemike koja je, kako je rekao, potrebna u društvu koje je pluralno i u kojem nema jednoumlja. I

28.2.2020.

Srijeda u knjižarama KS-a

Srijeda u knjižarama KS-a

U mjesecu ožujku ponovno pokrećemo akciju SRIJEDA U KS-u! Dođite u naše knjižare i ostvarite opći popust od 20% prigodom kupovine većine izdanja Kršćanske sadašnjosti.

25.2.2020.

Umro Franc Bole, prijatelj KS-a

Umro Franc Bole, prijatelj KS-a

Istaknuti slovenski katolički novinar, urednik i izdavač, te bliski prijatelj i suradnik Kršćanske sadašnjosti mons. Franc Bole umro je 18. veljače u 88. godini života. Kao gimnazijalac u Pazinu upoznao je Josipa Turčinovića s kojim ga je vezivalo prijateljstvo, zajedničke ideje i suradnja dviju izdavačkih kuća. Obojica su bili vizionari na području katoličkoga izdavaštva, potpuno u službi pisane i izgovorene riječi.

24.2.2020.

Susret s Autorom u Osijeku: "O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti"

Susret s Autorom u Osijeku: "O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti"

U knjižari Kršćanske sadašnjosti „Dr. Josip Turčinović“ u Osijeku u petak, 6. ožujka 2020. s početkom u 17.30 sati održat će se SUSRET S AUTOROM „O Josipu Turčinoviću 30 godina nakon smrti“. Akademik Josip Bratulić govorit će o svom prijatelju Josipu Turčinoviću, utemeljitelju KS-a, piscu i intelektualcu.

19.2.2020.
Stranica 8 od 183 (1094 članaka)

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.