Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Anto Barišić: TEANDRIČKA KRISTOLOGIJA TOMISLAVA JANKA ŠAGI-BUNIĆA

Riječ je o knjizi koja se opsežno, sustavno i detaljno bavi kristologijom, glavnom temom koju je proučavao jedan od najvećih hrvatskih teologa Tomislav Janko Šagi-Bunić. Točnije, on se osobito bavio teandričkom kristologijom ili kristologijom bogočovještva, a autor ju je istraživao u okviru svoga doktorskoga rada. Kristologija je vidljiva u svim Šagi-Bunićevim teološkim radovima. Pojavljuje se bilo kao „znanstvena“ bilo kao „pučka“ u svakoj temi koju dodiruje. Sav svoj govor i djelovanje razvija polazeći od kristološkog aksioma: Krist je pravi Bog i pravi čovjek. To ne vrijedi samo za teološke teme nego on kristološki pristupa i temama koje su od iznimne važnosti za suvremeno društvo i koje se općenito tiču svakoga čovjeka: pitanje dijaloga, ljudske solidarnosti i slobode. Ovom knjigom, slobodno se može reći, otpočelo je sustavno istraživanje, proučavanje i objavljivanje Šagi-Bunićeve teološke misli.

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.