Kršćanska sadašnjost d.o.o.

BOGOSLOVSKA SMOTRA - 100 godina (1910.-2010.)


Jednodnevni simpozij pod naslovom »Bogoslovska smotra 100 godina – tradicija i vizija« održat će se 12. svibnja 2010. u 9 sati u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u dvorani »Vijenac«, Kaptol 29a, Zagreb.

PROGRAM SIMPOZIJA

Bogoslovska smotra je znanstveni časopis katoličko bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji izlazi četiri puta godišnje, prvotno je usmjeren na izvorne znanstvene radove s područja teoloških i teologiji srodnih znanosti koje se bave religijskom problematikom općenito i kršćanskom napose. Uz znanstvene i stručne radove koji kategoriziraju, Bogoslovska smotra donosi također izvješća o znanstvenim skupovima koji se tiču teološke i religijske problematike, priopćenja, osvrte, recenzije, prikaze i bibliografije.
 

Misao dana

Kao što postoji grijeh neumjerenosti u jelu i piću, postoji i grijeh neumjerenosti u govoru, samo što se kao ispovjednik ne sjećam da mi je dosad netko povjerio takvu vrstu grijeha. Nisam bolji od otaca svojih, rekao bi biblijski pisac, pa se, nažalost, ni ja nikada nisam zbog toga ispovjedio. (...) Isto smo tako obvezani na vjernost svojoj temeljnoj misli u jednom govoru ili razgovoru te zbog velikog proširivanja teme često snosimo odgovornost zašto se ono glavno i vrijedno izgubilo u sporednom i nevažnom. (Anton Tamarut, “Oduševljeno bez fanatizma”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.