Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Božićna Kana u prodaji!!!

U tom kontekstu autor upozorava na važnost škole kao mjesto odgoja koji će biti u skladu s minimalnim standardima civiliziranoga društva, no upozorava i na obitelj, te postavlja pitanje gdje su obitelji nasilnika. Naime, znamo sve o obiteljima žrtve, a bilo b važnije u javnost dozvati i staviti na svjetlo dana obitelj iz koje je proizišao nasilnik. U velikoj većini slučajeva maloljetnik je ondje stjecao predispozicije za nasilničko ponašanje, podsjeća Grbac.

U svojoj kolumni se na prethodni tekst nadovezuje Stjepan Baloban s temom o „Svijetu kocke i ovisnosti na kućnom pragu". Autor postavlja pitanje „tko je odgovoran za širenje ovisnosti preko igara na sreću, kocke i osobito maloljetničkog alkohola u Hrvatskoj? Povijesna je odgovornost svih nas građana staviti na „dnevni red" u Hrvatskoj problem ovisnosti maloljetničkog alkohola i osobito „neprimjetno ulaženje ovisnosti kocke" u život velikog broja građana. Nitko se u ovom slučaju ne može izuzeti od odgovornosti, počevši od roditelja, preko škole do organizacija civilnog društva i vjerskih zajednica, ističe Baloban.

Bono Zvonimir Šagi u božićno teološkom razmišljanju naglasak stavnja na „Riječ". Uvodno podsjeća što ljudima znači sam pojam 'riječ', a potom podsjeća kako je Bog u dijalogu s nama Riječ. Ta Riječ nije izražena kao riječ našeg ljudskog nadmetanja, kako da sebe što bolje izrazi, ona nije riječ neprestane polemike, rata i borbe, ona je ponajprije riječ onakva kakvu malo dijete upućuje najbližima... ljupka, jednostavna. Riječ Božja je s ljubavlju nama, u svim ljudskim jezicima rečena, ističe Šagi.

Sugovornik Kane, gospićko-senjski biskup Mile Bogović osvrće se na deset godina svoje biskupske službe, na različite aktivnosti u svojoj biskupiji s posebnim naglaskom na projekt Crkve hrvatskih mučenika. Također podsjeća kako je zdravo samo ono društvo koje ima zdrave obitelji. U tom duhu upućuje i poruku obiteljima i čitateljima Kane u kojoj naglašava i ono što je geslo njegove ovogodišnje božićne čestitke vjernicima Gospićko-senjske biskupije „U školi Djeteta i djeteta". Dijete svakomu jasno poručuje da mu je drugi potreban, da se drugomu predaje, da računa na drugoga. To obilježje treba čovjek sačuvati do kraja života jer je ono spasonosno u za ovaj i za vječni život. Gdje se na dijete počne gledati kao na onoga koji ugrožava materijalnu sigurnost, karijeru, komoditet, tu su i sama čovječnost i čovječanstvo teško ranjeni, upozorava.

U duhu Božića, Adalbert Rebić piše o Betlehemu i svemu onome što ga okružuje.

Misijska rubrika donosi prilog o Božiću u misijama i to s fra Ilijom Barišićem u DR Kongu. U Kani se može pročitati i niz drugih zanimljivih priloga vezanih uz Božić, ali i došašće kao preskočeno vrijeme, jer po svim obilježjima imamo „Božić prije Božića".

U rubrici o odgoju nalazi se prilog Snježane Kirinić „Kako dijete poučiti o

Misao dana

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.