Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Christian Feldmann: HENRI NOUWEN Vjera - to je čežnja

U ovoj biografiji autor, novinar i pisac, prikazuje životni put toga nizozemskog svećenika i nekadašnje zvijezde američkih elitnih sveučilišta Harvarda i Yalea, njegovo traženje autentičnoga kršćanskog života u zajednici redovnika trapista i u sirotinjskim predgrađima latinskoameričkih gradova, njegov susret s Bogom na vratima smrti, napuštanje akademske karijere da bi u Zajednici Arka živio s hendikepiranima i od njih naučio više nego iz svih knjiga i seminara.

Kršćanska sadašnjost izdala je sljedeće knjige Henria Nouwena: Isus smisao mojega života (drugo izdanje 1994.), Kalež našega života (drugo izdanje 2006.), Snaga njegove prisutnosti (2005.), Živjeti kao ljubljeni (2006.), U samoći (2006.), Otvorenih ruku (2009.), Povratak izgubljenog sina (treće izdanje 2009), O Kristovoj poniznosti (2009.), U Isusovo ime (2009.).
 

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.