Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Čitajte svibanjsku Kanu!

U svibanjskome broju Kane veći broj napisa posvećen je unutarcrkvenim pitanjima, ali i pitanjima odnosa prema konkretnim društvenim zadaćama kao i pitanjima odnosa vjere i kulture.
Josip Grbac osvrće se na nedavne izbore za Europski parlament i pledira za snažniji angažman na lokalnim izborima koji bi trebali predstavljati i neku vrstu psihološkoga preokreta.
Tonči Matulić smatra da bi ozakonjenje homoseksualnoga braka bio korak do negacije braka. I Tonči Tadić piše o traljavoj situaciji vezanoj uz izbore za Europski parlament nazivajući to hrvatskim kazalištem apsurda i tvrdi da niti jedan kandidat nije pročitao Sporazum o pristupanju Hrvatske EU kao niti Temeljni ugovor EU ili Lisabonski ugovor pa je pitanje o čemu će govoriti i što će u tome parlamentu zastupati izabrani kandidati.
Promjenama u Crkvi, s posebnim naglaskom na odreknuće pape Benedikta XVI i izbor novoga pape Franje I, bavi se kolumnist Stjepan Baloban, a o reformama Rimske kurije koje je 13. travnja najavio novi Papa piše Snježana Kirinić.
O tome što je na pretposljednjoj kongregaciji kardinala, prije izbora za papu, govorio tada još kardinal Bergoglio, a što je u objavljenim bilješkama prenio kubanski kardinal Jaime Ortega, piše Darko Tepert.
Na tom je tragu i vrijedan prinos Vladimira Pavlinića koji piše o kontrastima i paradoksima najkatoličkojega kontinenta – Južne Amerke.
Navještajem i življenom vjerom u svojim se kolumnama bave Bono Zvonimir Šagi i Milan Šimunović, pastoralom 21. st. pozabavila se Marija Beloševć u intervjuu s dr. Stipom Nimcem, a svoj feljton o Hrvatima koji su gradili Europu bavi se Franjo Šanjek pišući o Ivanu Stojkoviću.
Europskim pitanjima i dalje se bavi Hrvoje Špehar, Matija Maša Vekić prikazuje rad akademkinje Marije Ujević, a Kana i ovaj put donosi priloge iz ekologije, horitikulture, odgoja djece, obiteljskim temama i svime što može zanimati kršćansku obitelj.  Misao dana

Ništa nije gore nego ako u redovniku ugasne duh molitve. On možda još može govoriti riječi, ali ako nema duha molitve, onda sve drugo, kako redovničko, tako i kršćansko, počinje blijedjeti i umirati. I na kraju ostane samo malen, ružan i grješan čovjek, koji je još odjeven u redovničku haljinu, ali je ona samo vanjština koja krije duhovnu ruševinu. (Fra Tomislav Janko Šagi, “Duhovne poruke”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.