Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dan Kršćanske sadašnjosti i predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Bože Lujića

U prigodi

DANA KRŠĆANSKE SADAŠNJOSTI

u ponedjeljak, 22. veljače 2016.

srdačno Vas pozivamo


- u 17.30 sati u crkvu Ranjenog Isusa (Ilica 3, Zagreb) na euharistijsko slavlje koje će predvoditi prof. dr. sc. Božo Lujić i

- u 19.00 sati u Napretkov kulturni centar (Bogovićeva 1/I, Zagreb) na predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Bože Lujića, "Tragovima biblijskih prostora i događaja" i "Naviještati Boga milosrđa u današnjem vremenu".

U programu sudjeluju:

prof. dr. sc. Nikola Hohnjec,
prof. dr. sc. Darko Tepert,
prof. dr. sc. Danijel Crnić,
dr. sc. Stjepan Brebrić,
prof. dr. sc. Božo Lujić

i
don Anton Šuljić, prof.

TRAGOVIMA BIBLIJSKIH PROSTORA I DOGAĐAJA

Ovo je djelo različito od drugih vodiča ne toliko po informacijama koje su iznesene, jer su one uglavnom manje ili više zajedničke svim vodičima, nego po tome što je  naglasak stavljen na širu obradu četiriju biblijskih mjesta koja su važna za kršćanstvo: Jeruzalem, Betlehem, Nazaret i Kafarnaum. U knjizi se u međuodnos dovode informacije o prostoru i vremenu i biblijska poruka.


NAVIJEŠTATI BOGA MILOSRĐA U DANAŠNJEM VREMENU

Autor vrlo obazrivo nudi svoje pokušaje „kako bi se eventualno moglo ići u navješćivanju Boga milosrđa, kakav se očitovao u osobi Isusa Krista“ te u tom smislu želi biti „konkretna pomoć svima onima koji se svake nedjelje i svetkovine bore sa sobom i evanđeljem da izađu pred ljude i ponude im zdravu hranu evanđelja kao radosnu vijest utjehe i nade“.


Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.