Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dr. Željko Tanjić novi direktor KS-a

Prema odluci Skupštine Kršćanske sadašnjosti, a sukladno prethodnoj odluci zagrebačkoga nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića, dr. Tanjić novim je direktorom KS-a imenovan 10. rujna 2009. godine. Primopredaja dužnosti obavljena je u srijedu 7. listopada u nazočnosti Skupštine KS-a i dotadašnjeg direktora dr. Adalberta Rebića. Tom su prilikom članovi Skupštine KS-a odali priznanje i zahvalili dr. Rebiću za nesebično vođenje Kršćanske sadašnjosti u dva mandata te istaknuli njegov predan rad za dobrobit i same kuće i njezinih zaposlenika od samog početka djelovanja te izdavačke kuće.

Željko Tanjić rođen je 1968. u Bjelovaru gdje je i maturirao 1987. godine. U jesen 1988. godine upisao se na Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku druge akademske godine (1989./1990.) upućen je na studij u Rim. Kao član Papinskog zavoda Germanicum et Hungaricum, u akademskoj godini 1990./1991., nastavio je studij na Teološkom fakultetu Papinskoga sveučilišta Gregoriana u Rimu. Nakon završenog prvog ciklusa studija (1992./1993.), upisao je magisterij, specijalizacija u fundamentalnoj teologiji., koji je završio u zimskom semestru 1995./1996. Pod vodstvom prof. dr. Rina Fisichelle nastavio je rad na doktorskoj disertaciji, Veritas in Christo. Le determinazioni del concetto di verita nei documenti del Concilio Vaticano II. Nakon trogodišnjeg rada na disertaciji, 18. ožujka 2000. godine obranio je doktorsku disertaciju. U akademskoj godini 1999./2000. pri katedri fundamentalne teologiji započeo je rad kao vanjski suradnik na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu. U istoj ustanovi 2001. godine postaje najprije viši asistent, a potom u jesen 2004. i docent pri istoj katedri. Od ove akademske godine je izvanredni profesor na katedri fundamentalne teologije. U zimskom semestru ak. god. 2006./2007. boravio je kao gost znanstvenik (visiting scholar) na Odsjeku za sustavnu teologiju Katoličkog sveučilišta Amerike u Washingtonu, DC, SAD (Department of Systematic Theology, Catholic University of America). Objavio je više znanstvenih radova u zemlji i inozemstvu te sudjelovao na više znanstvenih skupova i seminara, a u Kršćanskoj sadašnjosti ove mu je godine tiskana knjiga Teologija pred izazovima sadašnjeg trenutka.

 

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.