Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Drugo, dopunjeno izdanje Maloga religijskog rječnika

Iako vizualno dosta slično prvom izdanju (naslovnica je tek nešto svjetlije boje), Mali religijski rječnik u svome drugom izdanju osjetno je proširen te umjesto dosadašnjih 109 stranica donosi sadržaj na čak 152 stranice. Za drugo izdanje autor se poslužio i leksikonom Hermana Josefa Fischa, Lexicon des Christentums (Patmos, 2005.), te Općim religijskim leksikonom (Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 2002.), kojemu je sam bio glavni urednik.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.