Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dvobroj Biblije danas stigao je u prodaju!

Novi dvobroj „Biblije danas“, časopisa Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela i Biblijskoga instituta KBF-a, u cijelosti je posvećen postsinodalnoj pobudnici „Verbum Domini – Riječ Gospodnja“ pape Benedikta XVI. koja je plod XII. redovite biskupske sinode održane u Rimu od 5. do 26. listopada 2008. godine. Pobudnicu je na hrvatskome 2011. godine objavila Kršćanska sadašnjost. O toj je pobudnici na Papinskome sveučilištu Urbaniana u Rimu od 1. do 4. prosinca 2010. godine organiziran međunarodni simpozij, a u ovome broju doneseno je nekoliko prevedenih izlaganja s toga skupa. Marko Matić napisao je tekst „Riječ Božja u životu i poslanu Crkve, a razmišljanje o odnosu između objave, Riječi Božje i Svetog pisma naslovljeno „Govor o Bogu koji govori“ iznio je kardinal Kurt Koch. Thomas Söding napisao je tekst „Egzegezom se baviti kao teologijom, a teologijom kao egzegezom“, a David Banon piše o židovskome čitanju biblijskoga teksta. „Biblija kako su je čitali crkveni oci“ naslov je teksta Marka Sheridana, a broj zaključuje tekstovima Alexandera M. Schweitzera „Apostolska pobudnica Verbum Domini i Katolička biblijska federacija“ i „Apostolska pobudnica Verbum Domini i biskupska služba“ Victora Huga Palme Paula..


Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.