Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Dvostruki cd: Anđelko Igrec - Psalmi

Navedeno glazbeno izdanje na dva kompaktna diska donosi 36 psalama koje je uglazbio varaždinski kantor i skladatelj mr. Anđelko Igrec.
Na dva cd-a nalazimo više od 140 minuta glazbe koju izvode brojni glazbenici. Glavni nositelji projekta bili su sâm skladatelj, koji je bio umjetnički voditelj, ali i glazbenik koji je odsvirao instrumentalnu pratnju svim skladbama, te Zbor varaždinske katedrale „Chorus angelicus“, koji je podnio najveći pjevački teret. Uz njih nalazimo i Pjevački kvintet „Horvat“ te brojne psalmiste – solistice i soliste, kako one poznate s najvećih hrvatskih pozornica, tako i one koji su stalni psalmisti na liturgijskim slavljima u Varaždinskoj katedrali.
Glazbena cd-izdanja prati bogato opremljena knjižica koja na 32 stranice dvojezično (hrvatski i engleski) donosi cjelokupne tekstove svih uglazbljenih psalama. Uz to nalazimo i tri predgovora, koja su napisali glavni rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj dr. sc. Kotel Da-Don, bibličar prof. dr. sc. Adalbert Rebić i i novinar i glazbeni kritičar Branimir Pofuk, koji, govoreći o značenju uglazbljivanja stihova psalama kaže: „Tu praksu, jednako potrebnu za rast i umjetnosti i duhovnosti, valja obnavljati. Zbirka koju imate u ruci, dragocjen je doprinos tome dobrome glazbenom i liturgijskom običaju.“

Misao dana

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.