Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Fra Bono Zvonimir Šagi odlikovan je Redom Danice Hrvatske

U prigodi prve obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji predsjednik RH Ivo Josipović odlikovao je Mladena Bajića, Tonina Piculu, Davora Stiera, fra Bonu Zvonimira Šagija i veslački klub Galeb.

Fra Boni Zvonimir Šagi odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i njezino promicanje u RH i svijetu.

Predsjednik Josipović obrazložio je da su svi odlikovani promicali europejstvo, a to su vrijednosti poštenja, ekumenizma, suradnje i uspjeha. Odgovarajući u ime svih odlikovanih, fra Bono Zvonimir Šagi pozvan je na mudrost dijaloga.

Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.