Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Jean Vanier u Zagrebu

Ugostit će u Zagrebu 22. i 23. ožujka 2007. godine Kanađanina Jeana Vaniera, autora dvadesetak knjiga, osnivatelja laičke zajednice Arka (koja danas u svijetu broji preko 120 zajednica u 30 zemalja na 5 kontinenata), te suosnivatelja pokreta Vjera i svjetlo - zajednice koja okuplja na molitvu, slavlja i druženja osobe s posebnim potrebama, njihovu rodbinu i prijatelje (a koja broji 15.000 članova u 75 zemalja svijeta).
Tijekom dva dana organizirana su zanimljiva događanja, koja vam predstavljamo kronološki: U četvrtak, 22. ožujka 2007. godine u 19.00 sati u prostorima Tribine grada Zagreba bit će
predstavljanje knjiga Jeana Vaniera u izdanju Kršćanske sadašnjosti.
U petak, 23. ožujka 2007. godine u 10.00 sati bit će, u istom prostoru (Tribina grada Zagreba),
održan okrugli stol s temom:
Osobe u potrebi put zajedništva u Crkvi i društvu: kako nas preobražavaju oni o kojima se brinemo.
Isti dan, u 19.00 sati u zagrebačkoj katedrali bit će
molitveno bdjenje Siromah u srcu Crkve uz uvodno razmatranje Jeana Vaniera.
"Život s osobama s mentalnim hendikepom za Jeana Vaniera, utemeljitelja zajednica Arka i Vjera i svjetlo, život je zajedništva i evanđeoske jednostavnosti. Preobražavajuća snaga prijateljstva s najmanjima među nama uvodi nas u srce kršćanskog otajstva, na izvore Evanđelja."

Misao dana

Kao što postoji grijeh neumjerenosti u jelu i piću, postoji i grijeh neumjerenosti u govoru, samo što se kao ispovjednik ne sjećam da mi je dosad netko povjerio takvu vrstu grijeha. Nisam bolji od otaca svojih, rekao bi biblijski pisac, pa se, nažalost, ni ja nikada nisam zbog toga ispovjedio. (...) Isto smo tako obvezani na vjernost svojoj temeljnoj misli u jednom govoru ili razgovoru te zbog velikog proširivanja teme često snosimo odgovornost zašto se ono glavno i vrijedno izgubilo u sporednom i nevažnom. (Anton Tamarut, “Oduševljeno bez fanatizma”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.