Kršćanska sadašnjost d.o.o.

JEDNOLISNI KATOLIČKI KALENDAR ZA 2014. GODINU

Katolički kalendar 2014. ujedno je i imendanski i, na svoj način, liturgijski budući da i bojom naglašava svetkovine, blagdane, spomendane i obične dane naznačujući i vremena kroz godinu. Tako su bijelom odnosno žutom bojom označeni blagdani Krista Gospodina, osim blagdana muke Kristove, zatim Blagdani BDM te božićne i uskrsne nedjelje. Crvenom bojom označeni su Cvjetnica, Veliki petak, Duhovi, svi dani i datum nedjelja i zapovijedanih blagdana, dok su svetkovine označene velikim masnim crvenim i žutim slovima, a blagdani običnim velikim slovima u boji. Ljubičastom bojom označene su nedjelje došašća i korizme, a zelenom bojom nedjelje kroz godinu. Masnim slovima označeni su blagdani hrvatskih svetaca i blaženika. Na kalendaru su plavim označeni i državni praznici i blagdani. Tako se omogućuje lakše informiranje o naravi crkvene ili liturgijske godine.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.