Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Jörg Zink: KAKO DANAS MOLITI

Svoju iznimno traženu knjigu o potrebi i načinima molitve Zink je oblikovao s puno umijeća i iskustva, opremio je saznanjima, mudrošću, poetikom i primjerima tako da je ovo već peto i to izmijenjeno izdanje. Osim tekstualnih izmjena ovo izdanje opremljeno je tvrdim uvezom. Polazeći od uvjerenja kako ne vjeruje da idemo ususret vremenu bez vjere niti ususret čovjeku bez vjere, autor ovom inspirativnom knjigom želi potaknuti i vjernike i one koji to tek žele postati da se odvaže vjerovati te im nudi pomoć. Na dvije se stranice obrađuje jedna tema, a svaka stranica nastavlja misao prethodne. Čitatelj može listati ako traži određenu misao koju smatra važnom, a iskusni mu autor prenosi uvjerenje kako molitva neće biti pretežak zadatak ako samo sve uloži da bi sve dobio.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.