Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kršćanska sadašnjost na Teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu

Teološko-pastoralni tjedan čija je ovogodišnja tema »Pastoral u susretu s novim crkvenim pokretima« održava se u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 22. do 24. siječnja 2008. u Međubiskupijskome sjemeništu
na zagrebačkoj Šalati, Voćarska 106.
Teološko-pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup kojemu je cilj, suradnjom teologije i drugih znanstvenih disciplina, doprinijeti trajnom usavršavanju nositelja raznih službi i poslanja u Crkvi: biskupa, prezbitera i đakona, redovnika i redovnica te vjernika laika. Skup je otvoren i svima drugima zaintersiranim za ovo područje.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.