Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Lipanjski broj Kane stigao je u prodaju!

U novome broju Kane za lipanj Josip Grbac svoju kolumnu posvećuje pitanju odnosa prema inicijativi građana „U ime obitelji“ analizirajući stavove nekih medija i posebice političara s obzirom na samu inicijativu, ali i na šikaniranja volontera, povlačeći parale između sadašnjeg držanja i držanja političara kad su u pitanju bili prosvjedi građana tijekom poznate parade u Splitu. Za Grpca je pitanje poštivanja volje građana izražene u prikupljanju potpisa u stvari test demokracije.
Sličnog je stajališta i Stjepan Baloban koji se također bavi tom temom u svojoj kolumni naslovljenoj „Inicijative koje bude nadu“.
Slično je i s kolumnom Tončija Matulića koji svoj tekst naslovljuje „Aktualna politička vlast u zagrljaju samovolje i samoljublja“ ističući kako se od vladajućih očekuje „da hrvatsko radništvo ima posla, da svojim radom pošteno zarađuje svoju plaću na razini onoga koje imaju najbogatije i najuređenije zemlje zapadne civilizacije, a ne da samovoljno nameću svoju lažnu svijest drugima“.
Toj neuralgičnoj temi, samo sa stanovišta nesređenih biračkih popisa već prema nomenklaturi koja je na vlasti, pristupa i Tonči Tadić pitajući se: Koliko zapravo birača ima Hrvatska? U ostalim napisima vrijedno je spomenuti nastavak feljtona Milana Šimunovića o prenošenju vjere danas, odnosno o evangelizaciji bogoslužnog skupa. Nedvojbeno je, kaže autor, da je riječ o potrebi prvoga navještaja za redovite vjernike što više treba vrednovati od činjenice da su upravo takvi vjernici navikli biti „potrošači religioznih vrednota“.
O sakramentima i sakramentalnosti Crkve piše o. Bono Zvonimir Šagi.
U novome broju Kane prikazano je Lanišće, rodno mjesto novoga hrvatskog blaženika Mirolslava Bulešića, a osobito će upasti u oči napis Vladimira Pavlinića „Iz drugog kuta“ koji se bavi pitanjem domovine, vjere i Crkve današnjega pape Franje – Argentine.
Hrvoje Špehar kao i obično svoj napis posvećuje europskim pitanjima, a ovaj je naslovio „Posljednji mjesec hrvatskoga statusa nečlanice Europske unije“.
I u ovome broju Kane brojni su napisi posvećeni obiteljskim temama, a svaki član kršćanske obitelji moći će naći nešto korisno i vrijedno za sebe. Kana izlazi polovicom mjeseca i na 76 stranica u boji donosi obilje korisnoga štiva za kršćane kojima je stalo do njihove vjere.

Misao dana

Draga braćo svećenici, mi nismo sirotani! Imamo majku Mariju, Crkvi. Dragi svećenici, Crkva nas ljubi kako samo majka može ljubiti. Svi zajedno činimo jednu obitelj, sveti narod Božji. Ljubimo strastveno Crkvu. U njoj ćemo naći milost da svoje svećeništvo živimo u radosti i sa žarom, milost da se posve iznova darujemo kako bismo slijedili Krista i prinosili mu svoje živote za spas duša. (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.