Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Listopadska akcija u KS-u: U znaku Gospine krunice

Zakoračili smo u listopad, mjesec posvećen Blaženoj Djevici Mariji, odnosno krunici Blažene Djevice Marije. Na samom početku mjeseca,  7. listopada, slavimo i blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. U tom duhu i u molitvi, pratiti nas može i literatura nadahnuta marijanskom pobožnošću. Upravo stoga u knjižarama Kršćanske sadašnjosti do kraja listopada možete pronaći naslove marijanske tematike po 30 posto nižim cijenama.

Svoju molitvu krunice možete osvježiti uz izdanje KS-a Krunica naše Gospe, autora Romana Guardinija, u kojem se na temeljni duhovni uvod nadovezuju kratka teološka izlaganja pojedinih desetica i praktične upute za uvježbavanje ovoga oblika molitve. Kad govorimo o Guardiniju, riječ je o svećeniku i jednom od najznačajnijih likova europske kulturne povijesti 20. stoljeća.

Tijekom listopada, na akciji ćete pronaći i knjigu O Mariji. Knjiga irskoga profesora duhovnosti Christophera O'Donnella, oca karmelićanina, kratak je uvod u učenje Crkve o Djevici Mariji. Tu je i knjiga Majka milosrđa (Jedan mjesec s Marijom) molitveno-meditativna knjižica strukturirana tako da je za svaki dan u mjesecu izabran jedan biblijski tekst, zatim kraće razmatranje ili komentar te molitveni obrazac. Mama kao Marija brošura je pape Franje koja sadržava inspirativne i zaista prikladne misli, namijenjene tome da ih se čita svakodnevno, nosi u džepu i poseže za njima u različitim životnim trenutcima.

O Mariji u likovnoj umjetnosti, i to onoj starohrvatskoj, mnogo se može doznati iz knjige Grge Gamulina, Bogorodica s djetetom u staroj umjetnosti Hrvatske, koja je tijekom listopada također na akciji u knjižarama KS-a.

Knjižica Sto godina Fatime  (Značenje Fatime za naše doba) jedna je iz niza knjižica opata Nadraha o fatimskim ukazanjima. U njoj pisac sažeto, jednostavnim riječima i utemeljeno na crkvenim izvorima, odgovara na brojna pitanja koja su mu postavljali vjernici o Marijinu ukazanju u Fatimi, o fatimskim tajnama, o odnosu papa i Fatime, o razlozima posvete Bezgrješnom srcu Marijinu, o duhovnim porukama toga događaja i sl. Temom marijanskih ukazanja bavi se i knjiga Marijanska ukazanja - »proročka karizma« za naše vrijeme, domaće autorice Nele Veronike Gašpar. Ova sjajna knjiga, koja je bez sumnje proizvod autoričina iskustva dugogodišnjega sudjelovanja u radu Međunarodne teološke komisije za događanja u Međugorju, na najbolji način odgovara vremenu u kojem mnogi vjernici postavljaju utemeljena pitanja o marijanskim ukazanjima, a posebno u vezi Međugorja.

Uz molitvu krunice i tijekom listopadske pobožnosti Gospi, neka nam na pomoć bude i duhovna literatura kako bismo osluškivali i primijetili stvarne potrebe, i osobne i one drugih.

Misao dana

Svetački likovi Petrovih nasljednika na čelu rimske Crkve prenosili su se putem liturgije, tijekom koje se iz godine u godinu slavio njihov spomen. Broj svetih papa s vremenom je sve više rastao i svetost papa držala se prepoznatljivim obilježjem same Crkve, na koje su se njihovi nasljednici pozivali kao na još jedan dokaz temelja njihove legitimnosti. (Roberto Rusconi, “Sveti pape”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.