Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Listopadska Kana u prodaji!

obljetnici njegove smrti. Prilog koji potpisuje Bono Zvonimir Šagi sažima životni smjer Turčinovića riječima „biti čovjek Božje riječi i djela u vremenu". Autor podsjeća kako je bio sijač Božje riječi ne samo govorom nego i svim dostupnim sredstvima komunikacije, i to u zgodno i nezgodno vrijeme. Josip Bratulić u tekstu "Josip Turčinović-čovjek vjere" ističe kako je Turčinović oblikovao vrijeme u kojem je živio i sredinu u kojoj je djelovao. U svojoj kolumni Stjepan Baloban pred čitatelja postavlja pitanje/poziv "Opredijeliti se i zauzeti vlastito stajalište?". Adalbert Rebić u rubrici "Vrijeme i riječ" promišlja o osmoj zapovijedi Božjoj. On podsjeća na različite načine ogrješenja o tu zapovijed, te ističe kako sredstva društvenog priopćavanja moraju biti u službi općeg dobra, jer društvo ima pravo na obaviještenost, utemeljenu na istini, slobodi, pravdi i solidarnosti.

Sugovornik Kane je glasnogovornik i voditelj Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Franc. Također vezano uz medije je i razgovor s dr. Jerkom Valkovićem s Teologije u Rijeci koji progovara o supsidijarnosti u medijima.

Uz Misijsku nedjelju, Trpimir Alajbeg u duhu Papinih riječi kako je „izgradnja zajednice – ključ misije" predstavlja aktivnosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Kana donosi i prilog Alde Sinkovića vezan uz posebnu sinodu biskupa Bliskog istoka. U ovom broju nalazimo i dva teksta vezana uz odgoj u obitelji. Marina Babić autorica je teksta "Sklad u braku – osnova dobrog odgoja"; a Rafael Rimić piše o temi "Djeca – internetski moreplovci, roditelji – kormilari", tu je i predstavljanje mnogobrojne obitelji Jurčević.

Kao i u svakom broju, Kana predstavlja najnovija izdanja Kršćanske sadašnjosti te prigodne akcije.
 

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.