Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavaniji naslovi tijekom mjeseca siječnja 2012. godine

Najprodavaniji naslov Kršćanske sadašnjosti tijekom siječnja ove godine je knjiga Ivana Damaščanskoga, Svečani govori o Djevici Mariji. Osim prijevoda i stručnog tumačenja četiriju propovijedi znamenitoga crkvenog oca Ivana Damaščanskoga o Blaženoj Djevici Mariji knjiga je opremljena biografijom Ivana Damaščanskoga, pruža čitatelju prikaz spomena Blažene Djevice Marije u Novome Zavjetu, upoznaje ga s nazivom Bogorodica u otačko doba citirajući i navodeći čak 19 otačkih autora te kroz njihove tekstove tumači tko je Djevica Marija bezgrješno začeta i na nebo uznesena, prenosi zatim nauk II. vatikanskog koncila o Djevici Mariji te pridodaje još dva poglavlja o Djevici Mariji Majci Crkve i o Isusu Kristu prvorođencu.

Odmah iza nalazi se dokument Papinskoga vijeća „Pravda i mir“ Za reformu međunarodnog financijskog i monetarnog sustava koji želi biti izraz odgovornosti i prinos međunarodnoj zajednici oko reforme financijskog sustava, a nastao je kao logična posljedica socijalnog nauka Crkve i svjetske monetarne i financijske krize dok treće mjesto top liste zauzima jako traženi ENCIKLOPEDIJSKI BIBLIJSKI PRIRUČNIK.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se: monografija J. R. Portera, Izgubljena Biblija na četvrtom mjestu, djelo Gilberta Cesborna, Darovani svemir na petom mjestu, knjiga Ante Barišića Teandrička kristologija Tomislava Janka Šagi Bunića na šestom mjestu te djelo Gerharda Lohfinka, Molitva daruje domovinu na posljednjem sedmom mjestu.

Misao dana

Ništa nije gore nego ako u redovniku ugasne duh molitve. On možda još može govoriti riječi, ali ako nema duha molitve, onda sve drugo, kako redovničko, tako i kršćansko, počinje blijedjeti i umirati. I na kraju ostane samo malen, ružan i grješan čovjek, koji je još odjeven u redovničku haljinu, ali je ona samo vanjština koja krije duhovnu ruševinu. (Fra Tomislav Janko Šagi, “Duhovne poruke”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.