Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavaniji naslovi u izdanju KS-a tijekom mjeseca svibnja 2012. godine

Najprodavaniji naslov Kršćanske sadašnjosti tijekom svibnja ove godine je dokumet Porta fidei. Vrata vjere / Nota s pastoralnim smjernicama za godinu vjere (D-160) . Riječ je o dva dokumenta kojima je najprije od pape Benedikta XVI.  proglašena Godina vjere, koja će započeti 11. listopada 2012. godine, i Nota Kongregacije za nauk vjere koja daje pastoralne smjernice.

Odmah iza nje nalazi se djelo Thomasa Mertona Duhovno vodstvo i meditacija u kojoj  autor na poticajan način, progovara o duhovnom vodstvu i meditaciji, pokušavajući izmijeniti neka kruta i stereotipna stajališta, ali ujedno zadržati tradicionalan i poznati pristup, dok treće mjesto top liste zauzima djelo Pierra Richéa Kratki životopis svetoga Bernarda.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se: knjiga Arlonda Benza, Darovani svemir na četvrtom mjestu, djelo Hansa Ursa von Balthasara Cjelina u odlomku na petom mjestu, knjiga Fiorenza Facchinia Izazovi evolucije na šestom mjestu te djelo Franje Emanuela Hoška Slavonska i franjevačka učilišta na posljednjem sedmom mjestu.

Misao dana

Ništa nije gore nego ako u redovniku ugasne duh molitve. On možda još može govoriti riječi, ali ako nema duha molitve, onda sve drugo, kako redovničko, tako i kršćansko, počinje blijedjeti i umirati. I na kraju ostane samo malen, ružan i grješan čovjek, koji je još odjeven u redovničku haljinu, ali je ona samo vanjština koja krije duhovnu ruševinu. (Fra Tomislav Janko Šagi, “Duhovne poruke”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.